MEB Kısmî Zamanlı Geçici (Sözleşmeli) Öğreticiler ile ilgili Açıklaması

Haber Giriş : 26 Aralık 2005 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KISMÎ ZAMANLI GEÇİCİ ÖĞRETİCİLER İÇİNAÇIKLAMA
2005-2006 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) bendi kapsamında Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarihli ve 119 sayılı Kararı ile 2005/78 sayılı Genelge hükümlerine göre 20.000 kısmî zamanlı geçici öğretici doğrudan eğitim kurumlarına görevlendirilmiştir.

Geçici öğreticilerin ileriye dönük hakları konusunda, Bakanlığımızın ilgili atama dairelerine yöneltilen sorulara cevap olmak üzere aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç uyulmuştur.
Eğitim kurumlarımızda hâlen görev yapan geçici (sözleşmeli) öğreticiler, Bakanlıkça ileride duyurulacak öğretmen kadrolarına yapılacak atama için aranacak şartları taşımaları hâlinde başvuruda bulunabileceklerdir. Öğretmenliğe atanmaları hâlinde, sözleşme süresi sonuna kadar hakları saklı tutulacaktır. Sözleşme süresinin sonuna kadar beklemek istemeyenler, dilekçe vermek suretiyle öğreticilikten ayrılarak öğretmen olarak atandığı eğitim kurumunda göreve başlayabileceklerdir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54-57 nci maddelerinde, kurumlarınca memur adayı olarak atananlarla ilgili yapılması gereken adaylık sürecine ilişkin hükümlere
yer verilmiştir. Buna göre, aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) ve (C) bendinde sözü edilen unvanlarda istihdam edilenlere bu hükmün uygulanması mümkün olamamaktadır. Ayrıca, görevinde başarılı olan geçici öğreticiler için sözleşmenin uzatılması ya da 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi kapsamında sürekli kadroda istihdam edilmelerine ilişkin çalışmalar ilgili kurumlar nezdinde sürdürülmektedir.

İlgililere duyurulur.
26/12/2005
Remzi KAYA
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber