Fethiye'de turizme mehteranlı açılış

Fethiye'de turizmciler sezona umutlu girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fethiye'de turizme mehteranlı açılış

Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptıkları ritim gösterisi büyük alkış alırken Özel Fethiye İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

Turizm Haftası nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim, karikatür ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de sunuldu.

Törende konuşan Fethiye Turizm Danışma Müdürü Güler Uymaz, Fethiye'ye geçen yıl 1 milyon 250 bin civarında turist geldiğini belirterek, "Bakanlığımızdan yatırım belgesi alan tesis sayısında yükselişe geçtik. 20 adet yatırım belgeli tesisin inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte 5 bin belgeli yatak kapasitesi daha hizmete girecektir" dedi.

Fethiye'de geçen yıl 165 seyahat acentesinin lokal, ulusal ve uluslararası faaliyet gösterdiğini 49 acente ve firma ile yamaç paraşütü, rafting, ATV motor ve jeep safari, su üstü ve su altı gibi alanlarda turizm amaçlı sportif faaliyetler yapıldığını söyleyen Güler Duymaz, "210 Bin turist bu aktivitelere katılmıştır. Ayrıca 144 günü birlik tur teknesi ile 360 Bin turist gezdirildi" diye konuştu.

TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı da, "Turizm sezonunun geçen yıla oranla daha güzel geçeceği yönünde işaretler var derken FETOB başkanı Yavuz Torunoğulları turizm haftasına müjdeli haberlerle giriyoruz. 012 yılında bölgemiz deprem haberleri atlatmıştı. Eğer bir son dakika gelişmesi yaşanmazsa 2013 yılı sezonumuz geçen yıldan iyi olacak" dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, nitelikli tesislerin her zaman daha kaliteli turist çektiğine işaret ederek tesislerin yenilenmesi gerektiğine işaret etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber