Boş kasayı çalarken canından oluyordu

Bursa'da, bir tekstil fabrikasının çelik kasasını çalmayan kalkan hırsızlardan biri dengesini kaybederek düşüp yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneye kaldırılan zanlının hakkında 10 ay hapis kararı olduğu ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir haftalık faaliyet raporunu açıkladı. Asayiş Büro Amirliği 08-15 Nisan 2013 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan 47 kişiyi göz altına aldı. Geçtiğimiz günlerde kasa hırsızlığına teşebbüs olayına karışan D.A. isimli zanlı, olay esnasında düşerek ağır yaralandı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan D.A.'nın Bursa Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma veya bulundurma', Bursa 9.Sulh Ceza Mahkemesi'nce 'Bina içerisinde muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık' ve Bursa 6.Asliye Ceza Mahkemesi'nce 'Kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık' suçlarından 10 ay hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Çelik kasanın boş olduğu öğrenildi.

Aynı olayda iş yerinin çatısından sürünerek kaçmaya çalışan Z.S. isimli şüpheli de yakalandı. Z.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ayrıca Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir haftalık çalışmasında 9 ayrı suçtan kesinleşmiş 15 yıl hapis ve bin 500 TL para cezasıyla aranan Y.A. isimli şahıs da yakalandı. Y.A.'yı yakalamak isteyen polis ekipleri, sanığın Davutkadı Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirledi. Y.A.'nın yakalanabilmesi için mahkemeden arama kararı alan polis ekipleri, şahsın bulunabileceği 2 ayrı ikamette arama yaptı. Y.A ile akrabaları olduğu öğrenilen E.K. ve G.A isimli kişiler ekiplerce zor kullanılarak yakalandı. Yapılan aramalarda neticesinde 1 adet el yapımı 7.65 milimetre çapında tabanca, 1 adet CZ75B marka tabanca, 32 adet fişek, 8 adet 7.65 milimetre çapında MKE yapımı fişek ele geçirildi. CZ75B marka tabancanın 'kayıp' olarak arandığı ortaya çıktı. Y.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber