Taksim'e 1 Mayıs'ta nasıl gidilecek belli değil

DİSK ve Türk-İş, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasında kararlı. Ancak inşaat halindeki Taksim için hangi önlemlerin alınacağı belirsiz.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taksim'e 1 Mayıs'ta nasıl gidilecek belli değil

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için Türk-İş ve DİSK devrede. Türk-İş dün kutlamaların Taksim'de ve birlik beraberlik içinde olması için son ana kadar çalışacaklarını bildirdi. DİSK ise Taksim konusunda kararlı olduklarını açıklarken, İstanbul Valiliği'yle pazartesi günü konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını duyurdu. Ancak Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmaları inşaatı nedeniyle, kutlamalarda nasıl bir güzergâh izleneceği, inşaat alanında sorun yaşanmaması için ne gibi önlemler alınacağı belli değil.

*Taksim'de 1 Mayıs'a izin yok/ Video

Türk-İş yetkilileri, şu anda Taksim'deki kutlamaların detaylarının belli olmadığını; bunun önümüzdeki günlerde netleştirileceğini söyledi. Taksim'de inşaat nedeniyle kutlamanın çelenk bırakmayla sınırlı olabileceğini kaydeden yetkililer, bunun da önümüzdeki dönemde kesinleşeceğini belirtti.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, pazartesi günü valilikle görüşeceklerini söyledi. Kutlamaların güzergâhı ve biçimi konusunda henüz bir karar almadıklarını söyleyen Çerkezoğlu, “Biz belli önlemler alındıktan sonra Taksim'de bu haliyle de kutlama yapılabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda çelenk bırakma veya kısıtlı katılımlı seçeneklere çok sıcak bakmıyoruz. Ama önümüzdeki günlerde diğer taraflarla da görüşerek bir netlik sağlayacağız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber