10 bin üniversiteli iş ve meslek danışmanı olabimek için ter döküyor

Sakarya Üniversitesinde iş ve meslek danışmanı adayları için teorik ve uygulamalı sertifika sınavları başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 bin üniversiteli iş ve meslek danışmanı olabimek için ter döküyor

İki gün sürecek olan yazılı ve uygulamalı sınavlara 9 bin 800 aday katılıyor.

İş ve meslek danışmanlığı sertifikası sınavları bakanlık tarafından yetkili kılınan Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine (SAÜSEM) tarafından yapılıyor. Bu hafta sonu Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde yapılacak olan sınavlar için Türkiye'nin dört bir yanından Sakarya'ya gelen yaklaşık 10 bin lisans mezunu vatandaş iş ve meslek danışmanı olabilmek için ter döküyor.

Sakarya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak sınava 9 bin 800 adayın gireceğini iş ve meslek danışmanlığı sınavları için 2012 yılında üniversitelerinin yetkili kılındığını hatırlattı. Rektör Elmas, “Sınavlarda başarılı olarak sertifika alacak olanlar, İŞKUR'da veya özel istihdam bürolarında görev yapabilecek” şeklinde konuştu.

İŞKUR bünyesinde kamu personeli olarak görev yapan ve İŞKUR'a iş başvurusunda bulunan adaylara bir nevi iş koçluğu yapan İş ve Meslek danışmanları ortalama 2 bin TL maaş alıyor. Sınavla alınacak İş ve Meslek Danışmanlığı sertifikası ile adaylar 5 yıl boyunca atamalara başvuru yapılabiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber