Okullarda yaşanan 3 içkarartıcı olay...

Haber Giriş : 28 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisede komando bıçağıyla dehşet

Lise öğrencisi kavga ettiği arkadaşının vücuduna bıçak sapladı. Daha sonra onun yanağını kesti.

İstanbul Kemerburgaz'daki Halis Kutmangil Çok Programlı Lisesi'nde iki öğrencinin tartışmasında kan aktı. Okulda meydana gelen olay şöyle gelişti: 10. sınıf öğrencisi M. arkadaşı B. Ö. ile okul tuvaletinde tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce iki öğrenci yumruk yumruğa kavga etmeye başladı. Bir ara tuvaletten çıkan M. isimli öğrenci, tekrar dönerek kendisine yumruk atan B. Ö.'ye elindeki 'komando bıçağı'nı rastgele saplamaya başladı. M. sağ kolundan, sol omzundan ve sırtından yaraladığı B. Ö.'nün yanağını da bıçakla "Z" şeklinde kesti. Kanlar içerisinde kalan B. Ö. son bir hamle ile tuvalet kapısından kendini dışarı atarak yardım istedi.

KASATURA İLE SALDIRDI
Arkadaşını elindeki komando bıçağı ile doğrayan M. kendisine engel olmaya çalışan öğretmenlerine de 'gelirseniz hepinizi keserim' diye tehditler savurarak bir süre direndi. Öğretmenlerin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren M. kendisini tuvalete kapattı. Daha sonra kendini de yaralayan M. bıçağı tuvalet camındandışarı attı. Bir süre sonra ikna edilerek etkisiz hale getirilen M. ile yaralanan B. Ö. olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

SAĞLIK DURUMU CİDDİ
Sırtından aldığı bıçak darbesi ile ciğeri zedelenip, sağ kolu, omzu ve yanağı kesilen 17 yaşındaki B. Ö.'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve yanağına 6 dikiş atıldığı belirtildi. Kendini kolundan yaralayan M. ise, kolu pansuman yapıldıktan sonra babası tarafından hastaneden kaçırılarak jandarmaya teslim edildi. Oğlunun okulunda öldüresiye bıçaklandığını belirten taksi şoförü baba Burhan Ö. "Çocuğumuzu eğitim görsün diye okula gönderiyoruz. Okula cep telefonu bile alınmazken kasatura gibi bir bıçak rahatlıkla sokulabiliyor. Buna mutlaka önlem alınması gerekir. Okul çevresinde zaten uyuşturucu ve çeteler cirit atıyor. Okulların dışı güvensizdi, şimdi içi de güvensiz hale geldi Olanlara inanamıyorum" diye konuştu.

Çeteler sınıfa girdi...

İlköğretim okulları ile liselerin önlerini mesken tutup, öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen çeteler, sınıflara kadar girdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre son bir ay içerisinde 20 okulun önünde toplam 45 çocuk gasp edildi. Daha çok Anadolu yakasındaki okulların önlerini kendilerine mesken tutan çeteler en az 3 kişiden oluşuyor. Jandarmanın kontrolündeki varoşları tercih eden okul çeteleri, üç başlığa ayrılıyor; 'Haraç toplayan', 'siyasi amaçla örgütlenen' ve 'uyuşturucu satan'.

GÖZDE OKULLAR
Polis kayıtlarına göre; haraç toplayan çeteler Bahçelievler, Kocasinan, Küçükçekmece, Pendik ve Kartal'da faaliyet gösteriyor. Siyasi amaçlı olarak öğrütlenen çetelerin hedefleri Etiler, Kadıköy, Bakırköy ve Maltepe'deki okullar olurken uyuşturucu satan çetelerin gözdesi Fenerbahçe Lisesi ile özel okullar. Okul çetelerindeki gençlerin çoğunluğu madde bağımlısı. Çete üyeleri, gaspdan önce genellikle uyuşturucu ve hap alıyorlar. Yetkililer, bu nedenle çete üyelerinin kolaylıkla şiddet uygulayabildiklerini söylediler. Büyükçekmece Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yaşanan son olay ise çete tehlikesinin geldiği boyutu gösterdi. Edinilen bilgiye göre madde bağımlısı 6 genç önceki gün okulun 4. katındaki 7 D sınıfını bastılar. Derste olan çocukların paralarını isteyen çeteye öğretmen Nagihan Özdan karşı koymak istedi. Ancak, çete üyeleri öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde tekme tokat dövdü. Baskın üzerine okul müdürü Durmuş Okan, jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, çete üyelerini havaya ateş açarak yakaladı.

15 ÇOCUĞA GASP
Olay üzerine okul müdürü Okan, tüm öğrencilere bir duyuru yaparak gasp edilen çocukların kendilerine gelmesini söyledi. Bunun üzerine 15 öğrenci okul önünde gasp edildiklerini söyledi. Jandarma Karakolu'na götürülen öğrenciler gaspçıları tespit etti.

Yatılı okuldaki öğrencilere çivili sopayla dayak

Bingöl'ün Karlıova ilçesi öğrencilere yapılan işkence ile çalkalanıyor. Karlıova Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda önceki gün öğle yemeği için yemekhaneye geç giden öğrencilere, Müdür Yardımcısı Y.N. tarafından çivili sopa ile dayak atıldığı iddia edildi. 9 öğrenci, Müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrencilerin velileri tarafından öğrenilen olay sonrası okul yönetiminden olay ile ilgili bilgi istenirken, dayak olayı ilgili adli soruşturma başlatıldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber