Temsili validen hız ihlaline karşı ilginç ceza önerisi

Amasya Valisi A. Celil Öz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makam koltuğunu temsili olarak Fatma Sena Ağgez adlı öğrenciye teslim etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Temsili validen hız ihlaline karşı ilginç ceza önerisi

İlde uygulanan Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlan Projesi'nin önemine değinip telefonla aradığı Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt'ı kutlayan Yavuz Selim Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ağgez, araçların hız limitlerini aşmamasına yönelik ilginç bir öneride bulundu.

Araçlara yapım aşamasındayken gizli bir yere kontrol cihazı yerleştirilmesi gerektiğini öne süren Ağgez, “Bu cihaz hız limitini aştığında ya da emniyet kemerini takmadığında kendi kendine ceza yazacak. Ama bunu asla şoför bulamayacak” dedi.

Temsili Vali'nin önerisini gülümseyerek “tehlikeli bir şey” diye niteleyen Vali Öz de, “Şimdi orada şöyle bir sıkıntı bir sıkıntı olabilir mi biraz. Hız limitini aştığı zaman otomatik ceza yazarsa bazen öyle durumlar olabilir ki. Ani solama yaparken, ani hızla yapabiliriz mesela. Normalde hızlı sürmeyiz de bir arabayı sollarken belki hız limitini aşmak gerekir. Aslında cezadan ziyade, en güzeli ne biliyor musun? İnsanın kendi bilinçli olması var ya. Biz ne diyoruz. Herkesin vicdanı kendi polisidir. Bilinçli olursak aslında cezaya da gerek yok. Ceza dediğim gibi bizim amacımız değil bir araç. Araç ney insanları hata yapmadan caydırmak. Yoksa ceza yazmak bizim için çokta uygun bir şey değil. Keşke herkes kurallara uysa da hiç ceza yazılmasa. Herhalde eğitim bu işte en kilit nokta gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

23 Nisan'ın önemli bir gün olduğunu vurgulayan Vali Öz, “Dünyada hiçbir millette olmayan çocuklara armağan edilmiş bir bayramımız var. Bu tabi bizim çocuklara verdiğimiz ve vermemiz gereken değeri gösteriyor. Sizler, yarınlarda bu memlekete sahip çıkacak, yönetecek, bu memleketi kalkındıracak mühendis olacaksınız, öğretmen olacaksınız, vali, kaymakam olacaksınız, polis, asker olacaksınız ama bu memleketin kaderine sahip çıkacaksınız. Bizler sizlerin yaşındayken memleketimizin eksikleri daha fazlaydı. Sizler bazı eksikleri görmediniz ama memleketimizin hala eksikleri var. Her alanda yapılacak işlerimiz var. Ekonomide, demokraside, insan haklarında yapılacak işlerimiz var. Memleketin kalkınması ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması için yapılması gereken işlerimiz var. Dünyanın barış içerisinde yaşaması için dünya çocuklarıyla birlikte yapılacak işlerimiz var ve bu anlamda görevimiz ağır” diye konuştu.

Türkiye'nin çocuk bayramı konusunda önderlik yaptığını anımsatan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bütün dünyadan, farklı ülkelerden gelen çocuklarımız Türkiye'de bayram yapıyorlar. Barış, birlik, beraberlik mesajları veriyorlar. Onun için bu güzel bayram. Görevleri çocuklara devrediyoruz ve memlekete çocukların gözüyle bir daha bakıyoruz. Bayramınız ve bayramımız kutlu olsun.”

Vali Öz, Amaya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş'ın yanı sıra okul öğretmenlerinin de katıldığı ziyarette koltuğunu devreden Fatma Sena Ağgez ve yardımcıları Mahir Tilkicioğlu ile Sadık Kağan Şen'e hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber