Öğrenci ve ağabeyi öğretmeni darp etti

Bahçecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Yusuf Aygün, öğrencisi U.E’yi küfürlü konuştuğu için sınıftan çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci ve ağabeyi öğretmeni darp etti

Bahçecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapan Yusuf Aygün, öğrencisi U.E'yi küfürlü konuştuğu için sınıftan çıkardı. Kocaeli Devlet Hastanesi'nde çalışan ağabeyi T.E'yi yanına alarak derse tekrar giren U.E, ağabeyi ile birlikte Yusuf öğretmeni darp etti

Öğrencileri ve velileri tarafından darp edilen öğretmenlere bir yenisi daha eklendi. Üç yıldır Bahçecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü öğretmenliği yapan Yusuf Aygün, geçen Çarşamba günü ders sırasında küfürlü konuştuğu için 9. sınıf öğrencisi U.E'ye uyarıda bulundu. Uyarılara aldırış etmeden küfürlü konuşmaya devam eden U.E, bu kez Yusuf Aygün tarafından sınıftan çıkarıldı. Ders devam ederken Kocaeli Devlet Hastanesi'nde memur olarak görev yapan ağabeyi T.E'yi yanına alarak derse giren U.E, ağabeyiyle birlikte öğrencilerin gözü önünde Yusuf Aygün'e saldırdı. Yusuf Aygün, darp raporu alarak U.E ve T.E hakkında suç durusunda bulundu.

Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen ve lisede görev yapan öğretmenler, okul binası önünde toplanarak Yusuf Aygün'e destek verdi. Sendikalar ve öğretmenler adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen ilçe yöneticisi Süleyman Özdemir, Aygün'ü darp eden velinin Kocaeli Devlet Hastanesi'nde bilgi işlem bölümünde çalıştığını belirterek, “Ne kadar enteresandır ki darp olayının yaşandığı tarihte Kocaeli Devlet Hastanesi'nde 'Sağlık Çalışanlarına Şiddete Son' protestosu yapılmıştır. Veli, şiddet protestosunun yapıldığı gün öğretmen arkadaşımızı darp etmiştir” dedi.

Öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atıldığını söyleyen Özdemir, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını savunmayan, sözleriyle öğretmenleri inciten ve öğretmenleri küçümseyenlerin şiddet olaylarının bir numaralı sorumlusu olduğunu belirtti. Şiddet nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalar yapılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Eğitime ağırlık verilerek öğretmenlere duyulan saygı yeniden tesis edilmelidir. Buradan Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyoruz; eğitim çalışanlarını sahiplenin, personelimin kılına zarar gelirse karşınızda beni bulursunuz deyin” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber