Gazeteciler karda mahsur kaldı

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın Şirvan İlçesi'ne bağlı Cevizlik Köyü'ne yapacağı ziyareti izleyen gazetecileri taşıyan minibüs, aşırı kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yaklaşık 1 saat mahsur kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazeteciler karda mahsur kaldı

Gazetecileri, yoldan geçen Kızılay görevlilerini taşıyan araç kurtardı.

Şirvan İlçesi'ne bağlı Cevizlik Köyü'ndeki bazı kişilerin evlerinin yıkıldığı ve kötü bir ortamda yaşadıkları haberleri üzerine Vali Ahmet Aydın, helikopterle bu köye gitmek istedi. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopterle gidemeyen Vali Aydın, karayolu ile bu köye gitti. Vali Aydın'ın köy ziyaretini takip eden ve yaklaşık 15 gazetecinin içinde bulunduğu minibüs, Şirvan İlçesi'ne bağlı Narlıkaya ile Cevizlik Köyleri arasında bulunan Korker Tepesi Mevkii'nde, fırtına, tipi ve aşırı kar yağışı nedeniyle durmak zorunda kaldı. Yolda sürekli kayan ve görüş uzaklığının sıfıra düşmesi üzerine oldukları bölgede kalan minibüs, 09.00-10.00 saatleri arasında burada bekledi. Daha sonra yoldan geçen ve Cevizlik Köyü'ne giden Kızılay ekibini taşıyan araca halat bağlanarak, gazetecileri taşıyan minibüs ve içindeki gazeteciler de Cevizlik Köyü'ne saat 11.30'da gelebildi.

Gazetecilerin neden geç geldiğini soran Vali Aydın, kar ve hava muhalefeti nedeniyle mahsur kaldıklarını öğrenince, "22 Nisan'da kar yağdığını pek hatırlamıyorum. Bu baharla birlikte çok güzel şeyler oluyor" dedi. Gazeteciler ile birlikte Cevizlik Köyü'nde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Aydın ve beraberindeki daire müdürleri, köydeki sorunlarla ilgili bilgi alarak, köy okulunu ziyaret etti. Vali Aydın, haberlerde anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Geldik, çok şükür gelmişiz. 'Üst tarafı açık çok perişan, devlet yardım etmiyor, vatandaş sokakta kaldı" sözlerinin doğru olmadığını sizler de görüyorsunuz. Çok şükür hiçbir sıkıntısı yok, teyzemizi gördük. Allah şifa versin. Felçli bir teyzemiz, iki kızımız var, onlara evde bakım ücreti veriyoruz. Devlet yaklaşık 2 bin 200 lira para veriyor ama biz bu evle ilgili zannediyorum buna benzer 35-40 tane evimiz var. Dere kenarında, onları afet kapsamında değerlendireceğiz inşallah. Müdürlerimiz burada en kısa sürede dere kenarındaki evlerle ilgili çalışma başlatarak, bu soruna çözüm bulacağız."

Vali Aydın, daha sonra Cevizlik İlköğretim ve Orta Okulu'nu gezerek, burada öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere şarkı söyleten Vali Aydın'ın, "Ne olmak olmak istiyorsunuz?" diye sordu. 4'ücü sınıf öğrencisi Mahmut Kader, "Köy korucusu olmak istiyorum" cevabı verdi.

Daha sonra okuldaki öğretmenlerle sohbet eden Vali Aydın ve beraberindekiler, öğretmen ve köylülerin sorunlarını dinledikten sonra karayolu ile Siirt'e döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber