Otel baskınına 4 tutuklama

kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı otel baskınında 4 tutuklama.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otel baskınına 4 tutuklama

SAMSUN'da 2 gün önce gittiği otelde, silahla 1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de ağır yaralayan Hurşit Şahin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Şahin'e yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 3 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay geçen cumartesi akşamı İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Klas Otel'e alkollü olarak gelen Hurşit Şahin, alacağı olduğunu söyleyerek otel sahibi Serhat Köksal'ı sordu. Çalışanların otelde olmadığını söylemesi üzerine de silahını çıkarıp içeride bulunan 3 kişiye ateş etti. Açılan ateş sonucunda kafasından yaralanan Kenan Öre, Fatih Çalışkan ve Erol Tezcan olay yerine çağırılan ambulanslarla Gazi Devlet ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Ancak yaralılardan Öre yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Şahin ise ise polisin takibi sonucu Tekkeköy İlçesi'nde bir otomobilde yakalanarak gözaltına alındı.

ARKADAŞLARIMA REZİL OLDUM

İfadesinde otel sahibi Serhat Köksal ile 2003 yılında ortak kahvehane açtıklarını ve alacağının olduğunu söyleyen Hurşit Şahin, "Benim bu ortaklıktan alacağım vardı. Esenlerde gasp suçundan cezaevinde yatarken 4 ay önce tahliye oldum. Samsun'a gelince 3 arkadaşımın otelde kalmasını istedim. Ancak çalışanlar beni tanımadıklarını söyleyerek karşı çıktı. Arkadaşlarıma rezil oldum. Olay akşamı alacağımı istemek için otele gittim. Orada olmasına rağmen Serhat kendisini sürekli yok dedirtiyordu. Bana yine otelde olmadığını söyleyip ters davranınca silahımı çıkartıp ateş ettim" dedi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklandı.

Ayrıca Hurşit Şahin'e olay sırasında yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarılan 28 yaşındaki Ümit Zehir, 30 yaşındaki Soner Tanış ve 37 yaşındaki Muzaffer Yılmaz da cezaevine gönderildi.

'CANİ BİR İNSANDIR'

Olayın meydana geldiği otelin sahibi Serhat Köksal, zanlı ile daha önceden ortak kahvehane açtıklarını doğrulayarak, aralarında hiçbir alacak verecek meselesi bulunmadığını öne sürdü. Köksal şöyle konuştu:

"3-4 ay öncesinde sanık sarhoş olarak otele geldi. Kendisi alkoliktir. Sarhoş olduğu için almıyorlar. Bu da bunu gurur yapıyor. Yan tarafataki otelde kalıyor. Olay akşamı önce yandaki başka bir otele daha sonra yanındaki kahvehaneye girerek beni soruyor. Olmadığımı öğrenince de benim otele gidip 'siz beni buraya nasıl almazsınız' diye bağırarak ateş etmeye başlıyor. Bunun dışında bir şey yoktur. Sanığın önceden de 2 cinayeti ve 20'ye yakın da yaralama suçu vardır. Cani bir insandır. Otele beni öldürmeye gelmiş. Olmadığımı öğrendiği halde beni beklememiş ve masum olan üç kişiyi vurmuş. Emniyetten çıkarken 'neden yaptığınız' diye sorulan soruya da 'kadın satıcılarını öldürdüm' diye cevap vermesi tamamen kendi kafasından uydurduğu laflardır. Böyle bir şey olsaydı benimle neden ortaklık yaptı" diye konuştu.

Öte yandan otelde müdür olarak görev yapan ve hayatını kaybeden Kenan Öre, ailesinin ve yakınlarının katıldığı törenin ardından toprağa verilirken resepsiyonda çalışan Fatih Çalışkan ile Erol Tezcan'ın hastanedeki tedavilerinin devam ettiği ve hayatı tehlikelerinin sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber