Yine sigara yangını, yine kız yurdu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda kız öğrencinin elinde sigara ile uykuya dalması sonucu yangın çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yine sigara yangını, yine kız yurdu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda kız öğrencinin elinde sigara ile uykuya dalması sonucu yangın çıktı. Yatak ve nevresim takımının tutuşmasıyla çıkan yangında dumandan etkilenen 3 kız öğrenci 112 Acil Servis ve yurt görevlilerince Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre Turan Mahallesi İstasyon Bulvarı ile Ziya Gökalp Caddesi kesişiminde bulunan özel bir Kız Öğrenci Evi'nde dün akşam saat 23.10 sıralarında yangın çıktı. Yurtta kalan öğrencilerin çığlık sesini duyan yurt yetkilileri ve esnafların yardımı ile yurtta kalan öğrenciler hızla binadan tahliye edilirken, olay yerine Nazilli Belediyesi itfaiye ekibi, 112 Acil Servis ve Aydem ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından duman altında kalan yurt odaları tek tek kontrol edilirken, yanan yatak ve nevresim takımı odanın balkonundan sokağa atıldı. İtfaiye ekipleri tarafından da söndürüldü. Polis ve itfaiye ekipleri, tutanak tutuktan sonra olay mahallinden ayrıldı. Küçük çaplı yangın nedeniyle 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından dumandan etkilenen 15 yaşındaki Nuran Özcan, Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildi. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından durumu düzelen fakat 15 dakika sonra bulantı, kusma ve şiddetli öksürük nedeniyle rahatsızlanan Sedef Damnalı (20) ve Esma Karslı (21) da yurt personelince özel araçlarıyla Nazilli Devlet Hastanesine götürüldü.

SİGARA İLE UYUDU İDDİASI

Yangın sonrası Nazilli Belediyesi itfaiye ekibi ve Aydem ekibi tarafından inceleme yapıldı. Yapılan incelemede yangının sigara izmaritinden çıktığı belirlenirken, öğrencilerin olay anında kendisine yardımcı olan esnaflara bir kız arkadaşlarının sigarası ile uyuduğu ve yangının bu nedenle çıktığını söyledikleri iddia edildi. Özellikle yangını elindeki sigarayla uyuyan kızın değil de odaya gelen arkadaşları tarafından fark edildiği belirtilirken, yangının erken fark edilmesinin büyük bir faciayı önlediği belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta içerisinde de başka bir kız yurdunda sigara izmaritinin hava boşluğuna atılması sonucu 9 kız öğrenci de dumandan etkilenerek hastaneye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber