Nobel adayı vekillerin ortak noktaları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2005 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesine karar verilen 7 milletvekilinin tespitinde, uluslararası insani yardım faaliyetlerine katılmaları ve doktor kökenli olmalarını göz önünde bulundurduklarını söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesine karar verilen 7 milletvekilinin tespitinde, uluslararası insani yardım faaliyetlerine katılmaları ve doktor kökenli olmalarını göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Arınç, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, Nobel Ödül Komitesi'nin, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla TBMM'nin de Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesini istediğini söyledi.

"Biz belli bir kişiyi göstermektense parlamentomuz adına olacağı için, insani amaçlarla ve uluslararası alanda çalışmalar yapmış milletvekillerimizi tespit etmek istedik" diyen Arınç, özellikle, sayıları 40 civarında olan doktor kökenli milletvekilleri içinden aday gösterdiklerini bildirdi. Arınç, "Bunların içerisinde uluslararası insani yardım faaliyetlerine katılan veya katıldığını bizim tespit ettiklerimiz var" diye konuştu.

TBMM tarafından Nobel Barış Ödülü'ne, AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan ve ANAVATAN Mersin Milletvekili Hüseyin Güler'in aday gösterileceğini kaydeden Arınç, bu milletvekillerinin aday gösterilme gerekçelerini ise şöyle açıkladı:
-Doğal felaket ya da savaşlar nedeniyle büyük acılar yaşayan dünyanın çeşitli bölgelerindeki muhtaç insanlara sağlık, gıda ve maddi yardımda bulunmak.

-Dünya parlamentolarında bu şekilde gönüllü davranışlarda bulunan parlamenter sayısının azlığı nedeniyle, yaptıkları insani yardım çalışmalarıyla tüm dünya parlamenterlerine örnek olmak.

-Güney Asya, Pakistan ve Irak başta olmak üzere felaketlerin yaşandığı bölgelerde sağlık çalışmalarına bizzat katılmak ve yardım faaliyetlerini organize etmek.

-Uluslararası insani yardım çalışmaları yürüten ekiplerin oluşumunda aktif rol oynamak.

Arınç, 7 milletvekilinin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeleriyle ilgili resmi taleplerini, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla bugün ya da yarın yerine getireceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber