Rektör'den Dekana: Bakanın ağabeyiyle uyumlu çalışıyorsun, bundan rahatsızım

Haber Giriş : 29 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Mehmet Koyuncu, savcılığa verdiği ifadede, 3,5 yıllık dekanlığı döneminde Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel tarafından sürekli baskı altında bırakıldığını söyledi.

Koyuncu, dekanlık döneminde Yüksel'in, Rektör Yücel Aşkın'dan kendisine bir mesaj getirdiğini anlatırken, ?Biz yönetim olarak sizin Ramazan Çelik ile uyumlu çalışmanızdan rahatsızız.? dediğini dile getirdi. Koyuncu, baskılar sebebiyle bir yıl önce Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyeliğine geri dönmüştü.

Araştırma Hastanesi için 1998'de yapılan 25 milyon dolarlık tıbbî cihaz ihalesinin ediniminde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakkında, ?haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, resmî evrakta sahtecilik'le suçlanan ve Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıldan 21 yıla kadar hapsi istenen Rektör Yücel Aşkın ve aynı suçtan yargılanan Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel hakkında bir suçlama da eski Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Koyuncu'dan geldi. 2001 yılının ikinci yarısında Aşkın tarafından dekanlığa getirilen Koyuncu, 24 Ekim'de savcılığa verdiği ifadesinde, Ayşe Yüksel'in Aşkın'ın etkisinde olduğunu ima ederek, kendisine yasalara aykırı iş yaptıramayınca hakkında sürekli soruşturma açtıklarını kaydediyor. Dekanlığı döneminden fakülte sekreteri olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik'le uyumlu çalıştığı için Yüksel tarafından uyarıldığını ifade eden Koyuncu, ifadesinde başından geçenleri şöyle anlatıyor: ?Ayşe Yüksel beni çağırdı, ?Size rektörün mesajını getirdim.' dedi. Ben de ?Buyurun, ne mesajı?' dedim. Bana dedi ki: ?Yönetim olarak Ramazan Çelik ile uyumlu çalışmanızdan rahatsızız'. Ben de kendisine, ?Ramazan Çelik Tıp Fakültesi sekreteridir. Bir fakültenin sekreteri ile uyumlu çalışmayıp kavga mı etmemiz lazım?' cevabını verdim ve ilave ettim: ?Ramazan Çelik ile Ankara'ya gittim. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bizzat görüşerek hastanemizin sevk zinciri problemini hallettim.' Yüksel ise, ?Ramazan Çelik bizim de karşı olduğumuz bir siyasi görüşün temsilcisi. Bunun için Rektör Bey bundan rahatsız.' cevabını verdi.? Prof. Dr. Koyuncu, ifadesinde ayrıca Aşkın'ın haksız olarak birçok kişiye kadro verdiğini, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in telefonu ile 2 kişiyi profesör yaptığını savundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber