Garnizon komutanı, sahte üsteğmenle işyeri denetlemiş

Şarköy Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Süleyman Atılgan, işyeri sahipleri ile vatandaşlara keyfi yaptırımlarda bulunduğu iddiası ile gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, görevinden alınarak, Muratlı İlçe sınırları içinde yer alan cezaevi komutanlığında görevlendirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Garnizon komutanı, sahte üsteğmenle işyeri denetlemiş

Üsteğmen Süleyman Atılgan hakkında, Mürefte'den Büfe İşletmesi Sahibi İ.Ö. Şarköy Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi oldu.

Keyfi uygulamalarla yıpratıldıklarını, huzurlarının bozulduğunu ifade ettiği öğrenilen İ.Ö.'ye aynı uygulamaya maruz kaldıkları gerekçesiyle F.Ç. ile L.C. adlı işyeri sahipleri de tanık olarak ifade verdiler.

Yapılan uygulamalar hakkında Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Tekirdağ İl Alay Komutanı Ergün Özgür'e kadar ulaşarak şikayetlerinin iletilmesi üzerine, ilden görevlendirilen 1 yarbay, 3 astsubay 2 uzman çavuş Şarköy ve Mürefte'de 20 kişiden fazla işyeri sahibi ve vatandaşı dinleyerek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Süleyman Atılgan hakkında soruşturma başlattı. Şarköy İlçe Jandarma Komutanlığı ile Mürefte Jandarma Karakol Komutanlığı astsubay ve personelin de soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı öğrenildi.

SAHTE ÜSTEĞMENLE ESNAF ZİYARETİ!

Edinilen bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Süleyman Atılgan'ın, Medyum Ferdi Ç. olarak bilinen kişi ile Mürefte'de işyerlerini ziyaret ettiği, Ferdi Ç.'nin, Atılgan'ın yanında kendisini üsteğmen olarak tanıttığı öğrenildi.

Mürefte'de büfe işletmesi bulunan İ.Ö. adlı işyeri sahibi, sahte üsteğmen Ferdi Ç.'nin, işyerine bir gün önce gelerek alışveriş yaptığını, ertesi gün, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Süleyman Atılgan ile birlikte gelerek, kendisine 100 TL verdiğini, geriye 30 TL ödediğini, kalan parayı istediğini söylediği, büfe işletmecisinin paranın tamamını ödediğini söylemesi üzerine, Üsteğmen Atılgan'ın araya girerek parayı vermesini istediği gibi şikayet konusu ifadelerin soruşturma heyetine verildiği öğrenildi.

Alay Komutanlığı'ndan görevlendirilen soruşturma heyetine güvenlik kamera görüntülerinin verildiği öğrenilirken, şikayetçi vatandaşların, keyfi ceza yazıldığını, keyfi gözaltına alınmalar olduğunu, kapalı işyerlerinde sigara içilip içilmediği kontrolü için kül tablası arandığını söylediği öğrenildi.

Şikayetçilerin, Üsteğmen Atılgan'ın "Buranın kralı benim istediğimi yaparım" türünde ifadeler kullanarak, esnafı huzursuz ettiği yönünde iddialarda bulunduğu öğrenildi.

İlçe Jandarma binasının tadilatı için, S.A. ile B.Ş. adlı Şarköylü işyeri sahiplerinden nakit yardım talebinde bulunulduğu, talep gerçekleşmeyince söz konusu kişilerin araçlarına ceza kesildiği yönünde iddialar soruşturma heyetine anlatıldığı öğrenildi.

İfadeleri alınanlar arasında, restoran, otel, kahvehane, büfe, şarap üreticisi, toptan satıcı, işlenmiş demir malzemeleri satıcısı gibi işyeri sahipleri bulunuyor.

Soruşturma kapsamında, Şarköy İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Süleyman Atılgan, geçtiğimiz hafta görevinden alınarak, Muratlı ilçesi yolu üzerinde bulunan cezaevine görevlendirme yapıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber