Başbakan Erdoğan'ın, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için özel maaş ayarlaması talimatı üzerine Hazine, Maliye ve Çalışma Bakanlığı harekete geçti.

Haber Giriş : 09 Aralık 2003 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için özel maaş ayarlaması talimatı üzerine Hazine, Maliye ve Çalışma Bakanlığı harekete geçti.

Katmerli zam için ya yeni kaynak yaratılacak, ya da ödenekler arasında bir çözüm bulunacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için özel maaş ayarlaması talimatı üzerine Hazine, Maliye ve Çalışma Bakanlığı harekete geçti. 2003 yılı başında uygulamaya giren sosyal destek ödemesi benzeri bir ek ödeme için hazırlıklar başlatıldı. Ancak ekonomi bürokratlarında, "Bütçe bu hesaba göre yapılmadı. IMF sorun çıkarabilir" kaygısı hakim oldu.

Konuyla ilgili olarak SABAH'ın sorularını yanıtlayan Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılması düşünülen zammın "popülizm" olarak algılanmaması gerektiğini belirtti ve şu bilgiyi verdi

"Başbakanımız 2004 yılı bütçe imkanlarını ve kısıtlamaları gayet iyi biliyor. Ama, 'Bir yıldır bu kesime bir şey veremedik. Bir bakın, ne yapabiliriz?' dedi. Biz de SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ne yapabiliriz, onu araştırıyoruz. Zam için ya ek bir kaynak yaratılacak ya da mevcut ödenekler arasında geçiş sağlama yöntemiyle çözüm bulunacak. Yine de bu noktada kimsede yüksek beklenti oluşturmak istemiyoruz."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber