Maketli tanıtım

AYDIN'ın Çine İlçesi'ne bağlı Eskiçine Köyü'ndeki bir köfteci, müşterileri çekmek için yeni bir yöntem geliştirdi ve işletme önünde yoldan geçen arabaları davet eden çalışanların yerine maket koydu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maketli tanıtım

İşletme sahibi Şakir Deniz, “Müşteriler değnekçi olayını pek sevmiyordu. Bu yöntem hem müşterilerin yüzünü güldürüyor, hem de sıcak havalarda çalışanımızı yormuyoruz” dedi.

Eskiçine Köftecisi'nin sahibi 32 yaşındaki Şakir Deniz, değnekçi diye tabir edilen ve yol kenarında bekleyerek arabaları işletmeye davet eden çalışanı Yılmaz Tetik'in havaların ısınmasıyla birlikte zor günler geçirmesine engel oldu. Deniz, Yılmaz Tetik'in birebir maketini yaptırarak köftecinin önüne koydu. Maketin müşterilerden olumlu tepkiler aldığını kaydeden Şakir Deniz, “Yolda araba çeviren değnekçilere müşterilerden tepki geliyordu. Sıcak havalarında gelmesiyle düşündük ve bu yöntemi bulduk. Bin liraya maloldu ama gelen müşteriler maketle hatıra fotoğraflı çektiriyor” dedi.

ÇOK MUTLU

Yılmaz Tetik de maketinin yaptırılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu fikri önceden beri düşünüyordum. İşim çıkıp içeri girdiğimde de burada birinin beklemesi gerekiyor. Patronumla düşündük bu çözümü bulduk. Hem yazın dayanılmaz derecedeki çok sıcak günlerde kendim gölgede durup bu maketi biraz daha öne sürmeyi düşünüyorum” dedi. Karşıdan bakıldığında sanki gerçek biri varmış gibi duran maketin kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini söyleyen Tetik, “Hem müşterilerin yüzünü güldürüyor, hem de benim yokluğumu belli etmiyor” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber