3 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamıyor

Elazığ'ın Ağın ilçesinde atıl durumdaki deri fabrikasını 18 yıl önce satın alarak faaliyete geçiren iş adamı Tanyol Gençosman, asgari ücret ile 3 bin lira arasında maaş vermesine rağmen personel bulmakta senelerdir sıkıntı yaşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağınlı iş adamı Gençosman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1974 yılında Keban Barajı'nın yapılmasıyla arazileri su altında kalan vatandaşların aldıkları hisselerle ve devlet yatırımlarıyla fabrikanın kurulduğunu ancak 10 sene çalıştıktan sonra atıl duruma geldiğini belirtti.

Bu işletmeyi 18 sene önce satın aldığını, o dönemde fabrikanın ve içerisindeki makinelerin tamamının çürümüş vaziyette olduğunu anlatan Gençosman, "Fabrika harabe haldeydi. Bütün tesisat elden geçti. Devlet, KOBİ, kalkınma ajansları destekleriyle bunları yeniledik ve bu yatırımı gerçekleştirdik. Şu anda Ağın'daki bu işletme, dünyada ileri derecede program uygulayan deri fabrikalarından çok aşağıda değil" diye konuştu.

Fabrikayı çalışır hale getirdikten sonra küçükbaş hayvan derisi işlediklerini kaydeden Gençosman, siparişle çalıştıklarını söyledi. Pazar ve yol sorununun dışında en büyük probleminin işçi bulamamak olduğunu belirten Gençosman, 60 kişiyi istihdam edebileceği iş yerinde 40 personeli geçemediklerini ifade etti.

Nüfusu 2 bin civarındaki Ağın'da yaşlı sayısının fazlalığına dikkati çeken Gençosman, bu nedenle, fabrikanın kuruluşundan bu yana işçi sıkıntısı yaşadığını dile getirdi.

Vasıfsız işçilerin asgari ücretle işe başladığını, ustalık seviyesine göre maaşının arttığını belirten Gençosman, kalifiye elemanlara ise bin ila 3 bin lira maaş verdiğini kaydetti.

Tanyol Gençosman, şöyle devam etti:

"Kalifiye eleman bulabilmek ve işe devam etmesini sağlamak için Ağın'da sosyal yaşamın canlanması da gerekiyor. Küçük bir ilçe olduğu için bu konuda yeterli imkan da yok. Deri sanayisi, altın bileziktir. Onun için burada kendini yetiştirmek isteyen, yüksek tahsilli olabilir, bu arkadaşlara her zaman ihtiyacımız var, kapımızı açık. Hatta orta tahsilli vasıfsız işçi arkadaşlara da kapımız açık. Maalesef her zaman işçi sıkıntım var. Aşağı yukarı 18 yıldır biz burada hem kalifiye hem de vasıfsız işçi sorunu yaşıyoruz. Bu sorun sadece Ağın'ın değil, Doğu Anadolu'nun sorunu ancak aşılmayacak bir şey değil."

Çalışmak isteyen herkesi fabrikasına beklediğini belirten Gençosman, işçiler için lojmanların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber