Vodafone'a Telekomünikasyon Kurulu'ndan kötü haber

Haber Giriş : 30 Aralık 2005 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bedava telefonla rekabet ihlaline izin vermeyiz'
Telekomünikasyon Kurulu (TK) Başkanı Tayfun Acarer, tüketicinin dört gözle beklediği "bedava cep" kampanyalarının piyasadaki rekabeti ihlal etmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de cep telefonu kullanımının yaygınlaştırılması için geçmişte uygulanan bedava cep telefonu kampanyasını Telsim ihalesini alan Vodafone'nun da uygulayacağının beklenmesi, Telekomünikasyon Kurulu'nu (TK) rekabet ihlaline karşı harekete geçirdi. TK Başkanı Tayfun Acarer, "Her ne kadar bedava telefon cazip gözükse de koşullarını incelediğimizde o kadar da cazip olmadığını görüyorsunuz. Çünkü sizi en az 1-2 sene verdiği makinaya göre bağlıyor. Artı telefonla görüşseniz de görüşmeseniz de belirli rakamı doldurmanız isteniyor. Siz de o rakamı doldurmak için daha çok konuşuyorsunuz. Bu konunun rekabete ihlal vermemesi en çok dikkat edeceğimiz konu" dedi.

Acarer, cep telefonu pazarında gelecek yıl yapılacak yatırım miktarının 700-800 milyon dolar olmasının öngörüldüğünü ancak toplamda yatırım miktarının 1 milyar dolara ulaşabileceğini ifade etti. Acarer, Vodafone ile ilgili sürecin hala devam ettiğini belirterek, şirketin sahiplik yapısının değişmesi nedeniyle yeni bir imtiyaz sözleşmesi imzalanacağını vurguladı.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber