BASK: Rektör Aşkın, açığa alınmalı

Haber Giriş : 30 Aralık 2005 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKAY: "GECİKMELİDE OLSA TAHLİYE KARARI SEVİNDİRİCİDİR."

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, VYÜ Rektörü Yücel Aşkın'ın tahliye haberini sevinçle karşıladığını ve gecikmeli de olsa bu kararın kendilerini memunu ettiğini fakat yine de Aşkın'ın açığığa alınmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel AŞKIN'ın dünkü duruşmada tahliye edilmesi ile yargı üzerinde oluşturulmak istenilen haksız gölgeler kaldırılmıştır.

Yargılamada tutuklama halinin sanık lehine olması prensibine uyulmayarak Prof. Dr. Yücel AŞKIN'ın aylarca tutuklu kalması kamu vicdanında derin şüphelere ve endişelere vesile olmuştur.

Kamu oyunun dikkat kesildiği bu tür davalarda yargının hata yapma payının hemen hemen hiç olmayacağı savunulan yazılı açıklamada, kaçma riski ve belgeleri karartma ihtimali minimum derecede bulunan sanığın tutuklu kalması mağduriyetten başka bir şey olmayacaktır. Mahkeme dün verdiği tahliye kararıyla yargı üzerindeki kimi haksız ve yersiz tartışmalara son vermiştir.

YÜCEL AŞKIN AÇIĞA ALINMALIDIR.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Prof. Dr. Yücel AŞKIN'ı idari tedbir olarak yargılama sona erinceye kadar rektörlük görevinden uzaklaştırmalıdır. Rektör Yücel AŞKIN'ın üzerine atılı suç istinatlarından aklanıncaya kadar rektörlük görevinden uzak tutulması gerekmektedir. Aşkın'ın aklanmadan rektörlük görevine atanması, tutukluluk halinin devamından daha vahim bir manzara ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle yargılamanın tüm aşamaları tamamlanıp Yücel AŞKIN'ın beraat etmesi halinde rektörlük görevine iade edilmesi gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki, Yücel AŞKIN'ın tutuklu yargılanmasına yönelik ortaya çıkan toplumsal duyarlılık, rektörün göreve iade edilmesi halinde daha şiddetli bir şekilde devam edecektir.

Gecikmeli de olsa yargı üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi YÖK ün üzerine düşeni yapıp yapmayacağı kamuoyunun bütün kesimlerince takip edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber