Orhaneli Göynükbelen İlkokulu, laboratuar ortamında civciv üretti

Orhaneli Göynükbelen İlkokulu’nda laboratuar ortamında civciv üretildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orhaneli Göynükbelen İlkokulu, laboratuar ortamında civciv üretti

Orhaneli Göynükbelen İlkokulu'nda laboratuar ortamında civciv üretildi. Labaratuvar ortamında civciv üretimini öğrencilere uygulamalı olarak ders vermek düşüncesiyle başlatılan proje başarıyla sonuçlandırılarak civcivlerin yumurtalarından çıkmaları sağlandı.

Proje için ilk olarak kuluçka makinesi tedarik eden okul yönetimi, 9 Nisan 2013 Salı günü 20 yumurtayı makineye koydu. 29 Nisan 2013 Pazartesi günü -21.günde- 11 tane civciv yumurtadan çıktı. Okul Müdürü Muzaffer Uludaş, “İlk 16 günde yumurtaları günde iki defa çevirdik. İçerdeki nem oranını ayarlamak için sürekli 1 bardak su koyduk. Son üç günde makinenin önüne kamera yerleştirdik ve değişimi gözlemledik. Amacımız bu olayı öğrencilerimize labaratuvar ortamında göstermek.” dedi.

İkinci aşamada ise aynı kuluçka makinesi ile deve kuşlarını üretmek istediklerini belirten Uludaş, bunun için de Bursa Hayvanat Bahçesi´nden deve kuşu yumurtası temin ettiklerini, amaçlarının ise bunu da başararak köyün ekonomik gelişimine ve dolayısıyla da ülke ekonomisine küçük bir katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber