Telekom işçilerine kamuda 4/C olarak istihdam olanağı veren BKK

Haber Giriş : 31 Aralık 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar Sayısı : 2005/9861

Ekli "Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının görüşüne dayanan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığının 22/12/2005 tarihli ve 21047 sayılı yazısı üzerine, 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesinin (f) bendine göre, Bakanlar Kurulu'nca 29/12 /2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar

Madde 1 ? 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Kararnamenin eki "Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar"ın 1 inci maddesinin;

A) Birinci fıkrasında yer alan; "kuruluşların (iştirakler hariç)" ibaresi "kuruluşların ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğünün (bunların iştirakleri hariç)" şeklinde ve "İş Kanunu hükümlerine tabi daimi veya geçici işçilerden (kapsamdışı personel hariç) iş akdi feshedilenlerden;" ibaresi, "İş Kanunu hükümlerine tabi daimi veya geçici işçi statüsünde istihdam edilen ve 4046 sayılı Kanunun değişik 22 nci maddesine göre nakil hakkı bulunmayan personelden iş akdi feshedilenlerden;" şeklinde değiştirilmiştir.

B) Altıncı fıkrasının (a) bendinde yer alan "izleyen gün," ibaresi "izleyen iş günü," olarak ve (b) bendinde yer alan "15 gün," ibaresi "15 günü izleyen iş günü," olarak değiştirilmiştir.

C) Dokuzuncu fıkrasında yer alan "herhangi bir şekilde görevinden ayrılanlar" ibaresinden sonra gelmek üzere "(askerlik hizmeti dolayısıyla ayrılanlar hariç)" ibaresi eklenmiştir.

Madde 2 ? Bu Esaslar, 1/1/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 ? Bu Esasları Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber