Şimşek: Vergi affı gündemde yok/ Video

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Hiç bir şekilde şu anda içeriye dönük bir vergi yapılandırılması, bir vergi affı gündemde değildir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi Sonuçları ve Sahteciliğe Karşı Teminat Uygulaması" konulu basın toplantısı düzenledi.

Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, "Hiç bir şekilde şu anda içeriye dönük bir vergi yapılandırılması, bir vergi affı gündemde değildir" dedi.

Kira beyannamesine ilişkin bilgi veren Şimşek, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'nin hayata geçtiği Mart 2012'den bu güne kadar ilk kez beyanname veren mükellef sayısının 766 bin kişiye ulaştığını kaydetti.

Şimşek, beyan edilen kira gelirinin bu yılın mart ayında, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminden önceki yıla oranla yüzde 65 oranında artarak 26 milyar lirayı aştığını bildirdi.

Kira gelirleri vergi tutarı 3,6 milyara TL'ye ulaştı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile son 2 yılda mükellef sayısının 2'ye katlandığını belirterek, beyan edilen kira gelirinin de Mart 2013 tarihinde, sistemden önceki yıla oranla yüzde 65 artarak 26 milyar TL'yi aştığını söyledi.

Şimşek, kira gelirleri vergi tutarının ise 3,6 milyara ulaştığını bildirdi.

Şimşek, Maliye Bakanlığı'nda 'Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi sonuçları ve sahteciliğe karşı teminat uygulaması' konulu basın toplantısı düzenledi. Bakanlığı'nın teknolojiye büyük önem verdiğini ve teknoloji altyapısına ilişkin yatırımlarını sürdürdüğünü söyleyen Şimşek, kira beyanname sisteminin elektronik ortama taşınmasının hizmetin kalitesini artırdığı gibi Maliye Bakanlığı'nın da etkinliğini artırdığını belirtti.

"766 BİN YENİ MÜKELLEF KAZANDIK"

Mehmet Şimşek, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini uygulamaya geçirdikleri Mart 2012 tarihinden bugüne kadar ilk defa beyanname veren mükellef sayısının 766 bin kişi olduğunu, 2013 Mart ayında ise toplam 1 milyon 511 bin kişinin kira geliri için beyanname verdiğini belirtti.

Son iki yılda mükellef sayısının ikiye katlandığını ifade eden Şimşek, beyan edilen kira gelirinin de Mart 2013 tarihinde, sistemden önceki yıla oranla yüzde 65 artarak 26 milyar TL'yi aştığını söyledi. Şimşek, "Dolayısıyla bir yandan 766 bin yeni mükellef kazandık, bir yandan da beyan edilen kira geliri yüzde 65 artarak 26 milyar TL'yi aştı. Sonuç itibariyle 2013 Mart ayında beyan edilen kira gelirleri için hesaplanan vergi tutarı 3.6 milyar TL'ye ulaşmış, bu rakam sistemden bir önceki yıla göre 1.2 milyar TL'lik ilave bir vergi artışı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla kayıt dışı ile mücadele son hız devam ediyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber