Öğretmenleri taşıyan midibüs baraja düştü: 8 ölü

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölü sayısının 8, yaralı sayısının 24 olduğunu söyledi.

Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen kazada sayılar netleşti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre midibüsün baraj suyuna uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 8 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı. Kayıp olan 2 kişi de bulunduktan sonra aramaya son verildi.

ARAMA BİTTİ: 8 ÖLÜ, 24 YARALI

Yahyalı İlçesi yakınlarındaki Zamantı Irmağı üzerinde kurulu Çamlıca 3 HES santrali baraj gölünde meydana gelen kazada 8 kişinin öldüğü 24 kişinin yaralandığı, göle uçan Karacaşar Belediyesine ait 50 NC 057 plakalı midibüste 32 kişinin olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine, göldeki arama çalışmaları sona erdi. Jandarma Genel Komutanlığına ait JAK, Adana Emniyet Müdürlüğüne ait dalgıç polislerden oluşan ekip ile Kayseri UMKE ve AKUT ekipleri çalışmaları saat 18.30 itibarıyla tamamladı. Böylece kazasın acı bilonçosu 8 ölü 24 yaralı olarak kesinleşti.

FREN ARIZASI NEDEN KAYNAKLANDI?

Bu arada Karacaşar Belediyesi'ne ait midibüsü kullanan sürücü Faruk Başavcı, frenlerin boşaldığını ileri sürdü. Ancak, jandarma tarafından olayla ilgili teknik araştırma yapılırken, balataların sık virajlı ve inişli çıkışlı yolda şişmiş olabileceği veya aracın aşırı süratli olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.


Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, baraja düşen midibüste 34 yolcu olduğunu ifade etti.


*Kayseri'de midibüs baraja düştü/ Foto Galeri

* Kayseri'deki kazada ölenlerin isimleri belli oldu/ Video

Kazada 6 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 23 kişinin yaralandığını belirten Yılmaz, "5 kişi de kayıp. Arama çalışmaları başladı" dedi. Yaralılardan birinin helikopter ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığını aktaran Yılmaz, diğer yaralıların ambulanslar ve sivil araçlarla Yahyalı Devlet Hastanesine ulaştırıldığını kaydetti.

Baraja düşen midibüs çekici ile sudan çıkartıldı.

CESETLERE OTOPSİ

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Yeşilköy yakınlarındaki Çamlıca-3 baraj gölünde düşen midibüste ölen 'Ödemiş' soyadlı 6'ncı kişinin, Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altındaki Aydan Aydın Arısoy'un kızkardeşi Handan Aydın olduğu bildirildi.

Kazada hayatını kaybedenlerden Hümeyra Bozkurt'un adının da Sümeyra Bozkurt olduğu ve Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu'nda Özel Eğitim öğretmeni olarak görev yaptığı belirtildi.

Kazada ölenlerin cesetleri Yahyalı İlçesi'nden Develi İlçesi'ne götürülerek buradaki Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerinin yapılacağı ifade edildi.

SÜRÜCÜ: FRENLER TUTMADI

Yaralı midibüs soförü Faruk Başavcı, jandarmaya verdiği ifadesinde araçta meydana gelen teknik arıza sonucu frenlerinin tutmadığını iddia etti. Gözaltındaki yaralı sürücü Kayseri'deki Enciyes Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi.

Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle:

Zeynep Taşdemir, İbrahim ve Ayşe Aksoy, sürücü Faruk Başavcı, Hatice Selvi, Çağlar Arısoy, Aydan Aydın Arısoy, İsmail Şahin.

Diğer yaralılar da Develi ve Yahyalı İlçe Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kayıpları aramak için bölgede dalgıçlar eşliğinde aramalar sürüyor.


Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazada, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Kazanın 50 NC 057 resmi plakalı midibüsün Kapuzbaşı yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Yeşilköy ve Çavdaruşağı köyleri arasında bulunan Çamlıca 3 barajına düşmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Midibüste, 1 mayıs emek ve dayanışma günü tatilini Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelalerine giderek değerlendirmek isteyen Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Sevim Erdoğan Öz Ortaokulu öğretmenleri ile ailelerin bulunduğu belirlendi.

İlk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü kazada, yaralanan 15 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazada kaybolan kişiler olduğu öğrenildi.

Olay yerine Adana ve Kayseri'den arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

VALİ OLAY YERİNE GİDİYOR

Kayseri Valisi Şerif yılmaz, Yahyalı ilçesinde bir midibüsün baraja düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Yeşilhisar ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, "Bir midibüsün Yahyalı ilçesinde baraja düştüğünü öğrendim. Kazada ölü ve yaralılar olduğu bilgisi verildi. Ben de olay yerine hareket ediyorum" dedi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibinin sevk edildiği öğrenildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Cenazeler savcılık işlemlerinin yapılması için olay yerinde tutuluyor. Yaralılar önce Yahyalı Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Oradan da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber