'Hiperaktif' öğrenci dışlandığı için okula gitmiyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde ilkokul 3.sınıf öğrencisi B.Y.(9), öğretmen ve arkadaşları tarafından dışlandığı gerekçesiyle okula devam etmiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hiperaktif' öğrenci dışlandığı için okula gitmiyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde ilkokul 3. sınıf öğrencisi B.Y. (9), öğretmen ve arkadaşları tarafından dışlandığı gerekçesiyle okula devam etmiyor.

İki çocuklu ailenin ilk çocuğu olan B.Y.'nin eğitimden yoksun bırakıldığını iddia eden anne Hatice Y. (33), "Oğlumuzun 'dikkat eksikliği ve hiperaktif' raporu bulunuyor. Ancak bu durum normal eğitim almasına engel teşkil etmemekte. Üstelik 'normal eğitim alabilir' şeklinde raporlarda mevcut. 2 yılı sorunsuz tamamlayan oğlumuzun 3. yılında bize bilgi verilmeden sınıfı değiştirildi. Gerekçe olarak da derslere katılmadığı gösteriliyor" dedi.

Öğrencinin durumuna ilişkin usulsüz bir şekilde rapor hazırlandığını iddia eden Hatice Y., "Öğrencinin okulda olmadığı bir gün eğitsel değerlendirme raporu düzenleniyor. 2 yıl sorunsuz bir şekilde eğitimini sürdüren bir öğrencinin 3. yılda nasıl olurda 'normal eğitim alamaz' şeklinde rapor hazırlanıyor. Sorun, 3.sınıfın birinci dönem başında başladı. Sınıf öğretmeni çocuğumuzu özel eğitim sınıfına göndermek istedi. Tabii biz bunu kabul etmedik. Bunu kabul etmediğimiz içinde öğretmeni bunu çocuğa yansıttı. Bu sefer çocuk okula gitmek istemedi ve çocuğun öğrenim hayatındaki aksaklıklar böylelikle başlamış oldu ve halen devam ediyor" diye konuştu.

Okul idaresinin sorunu çözmediğini iddia eden aile, "Okul idaresi bunun için herhangi bir şey yapmadı. Bir çözüm üretmedi ve iznimiz olmadan çocuğun sınıfı değiştirildi. Biz çeşitli yollarla hakkımıza aramaya çalıştık, yaptığımız şeylerin hepsinde de belirsizlik durumu yaşadık şu anda çocuğumuz halen daha eğitim alamamaktadır. ve buna bir şekilde bir yerden engel olunduğunu düşünüyoruz. Bu rahatsızlığı ilk hissettiğimiz anda zaten çocuk 5 yaşındaydı. Biz hemen bir psikiyatri merkezine götürdük orda gerekli testler yapıldı. Zeka testleri gibi yapılması gereken şeyler yapıldı, çocuğumuzun zekasının parlak zeka olduğu ortaya çıktı. Bu süreçte, biz yine Rehberlik Araştırma Merkezi'ne (RAM) müracaat ederek bir rapor daha istedik ve verilen rapor yine öncekiler gibi çocukta herhangi bir öğrenme güçlüğü bir sorun saptanmadı ve bu şekilde yine özgün örgün eğitimine devam edeceğine karar verildi" şeklinde konuştu.

Oğlu B.Y.'nin, tüm olanlara rağmen eski sınıfına gitmek istediğini belirterek, "Çocuk eski sınıfına gitmek istiyor ancak sınıfın kapısından içeriye alınmıyor ve 'sen bu sınıfa gelemezsin' deniliyor. Çocuk ağlaya ağlaya geri geliyor, bütün bir günü o şekilde üzüntüyle geçiriyor ve eve geldiğinde 'ben bugün eski sınıfıma gittim arkadaşlarım beni istemediler. Ben onlara ne yaptım, ben öğretmenime ne yaptım ve ben ne zaman okula gideceğim' diye sorup duruyor. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler 3 aydır devam ediyor. Müracaatta bulunduğumuz ilgili makamlardan sürekli yazılar geliyor ama sonuç yok. Bir eğitim yılı boşu boşuna geçirmiş oldu. Bu, çocuğumuz için büyük bir zarar" ifadelerini kullandı.

"9 yaşındaki 3. sınıf öğrencisinin normal eğitim alamaz, özel eğitim almalı" şeklinde hazırlanan ve ailenin de kabul etmediği durumla ilgili Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini ve müfettiş incelemesinin devam ettiğini belirterek, müfettiş raporunun tamamlanmasının ardından rapor doğrultusunda gereğinin yapılacağı kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber