Ziraat Bankası'na personel alımı..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM'nin devredışı kalması önerge oldu

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Ziraat Bankası'na personel almada ÖSYM'nin devreden çıkarılarak, mülakat yapılmasının nedenini sordu.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Ziraat Bankası'nın internet sitesinde yayınlanan ilana göre, bu yıl bankaya, banko servis elemanı ve ziraat mühendisi olarak 1400 personelin alınacağını belirtti.

Branşlar itibariyle KPSS puanları 65 ve 70 olanların iş başvurusu yapabileceğini bildiren Ersin, adayların, ÖSYM tarafından genel kültür ve alan konusunda yazılı sınava tabi tutulmadan, mülakatla işe alınacaklarını kaydetti.

Personel alımının, internet sitesi dışında basın-yayın organlarında ilan edilip edilmediğini soran Ersin, şu sorularının açıklanmasını istedi:

"Daha önce KPSS puanları yeterli olan adaylar, ayrıca ÖSYM tarafından yapılan yazılı sınav puanlarına göre değerlendirilirken, şimdi neden mülakatla işe alınacaktır? ÖSYM neden devreden çıkarıldı?

Bu yöntem değişikliği, torpil ve partizanlığın yolunu açmak, yani Ziraat Bankası'nda alt düzeylerde de kadrolaşmak için mi yapılıyor?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber