Zihinsel ve İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni olmak isteyenlere duyuru....

Haber Giriş : 03 Ocak 2006 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zihinsel ve İşitme engelliler okullarında Sınıf Öğretmeni olarak görevlendirilecek yeter sayıda öğretmen bulunmaması nedeniyle; Talim ve terbiye Kurulu'nun 12.07.2004 gün ve 119 sayılı kararında Sınıf Öğretmenliğine atanma şartlarını taşıyan fakülte mezunları ile resmi ve özel eğitim kurumlarında görevli olup müstafi veya emeklilik nedeniyle görevden ayrılan sınıf öğretmenleri kursa katılarak özel eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev alabilecekler. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün duyurusunu görmek için başlığı tıklayınız.

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.ÖÖG.019.01.03.E7 /59156 22 ARALIK 2005
Konu: Zihinsel ve İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenliği Kursu

????????????VALİLİĞİNE
(Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: Talim ve terbiye Kurulu'nun 12.07.2004 gün ve 119 sayılı kararı

Bakanlığımıza bağlı özel eğitim kurumlarında Zihinsel ve İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni olarak görevlendirilecek fakülte mezunlarının niteliklerinin de belirtildiği ilgi (a) Karar'daki özellikleri taşıyan yeter sayıda öğretmen bulunmaması bu kurumlardaki eğitimi olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu nedenle, özel eğitim kurumlarının sınıf öğretmeni ihtiyacının giderilmesi amacıyla, Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği ile İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenliği için 6 Şubat-3 Mart 2006 tarihleri arasında YALOVA HİZMETİÇİ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ'NDE kurs düzenlenecektir.

Bu çerçevede, yapılan müracaatların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

1.Bu yazı ilinizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarına duyurulacaktır.

2.Kurslara; ilgi karar'da yer alan Sınıf Öğretmenliğine atanma şartlarını taşıyan fakülte mezunları ile resmi ve özel eğitim kurumlarında görevli olup müstafi veya emeklilik nedeniyle görevden ayrılan sınıf öğretmenleri katılabilecektir.

3. Eğitim giderleri hariç, kursiyerlerin yemek, barınma ve diğer giderleri kendilerince karşılanacaktır.

4. Müracaatta bulunacak kursiyerler ekte sunulan, Hizmet İçi Eğitim Faaliyetlerine başvuru Form dilekçesini okunaklı bir şekilde doldurarak görev yapacakları özel eğitim kurumlarınca onaylattıracaklardır. Kurum müdürleri de kursiyerle ait form dilekçeye mezuniyet belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile varsa hizmet belgesi fotokopisini ekleyerek en geç 20 Ocak 2006 günü mesai bitimine kadar ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

5. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ise Kurum müdürlükleri ile ilçe mili eğitim müdürlüklerince kendilerine teslim edilen belgeleri listeleyerek 27 Ocak 2006 günü mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde göndereceklerdir. Eksik bilgi ve belgesi bulunanların müracaatları işleme alınmayacaktır.

Müracaatları uygun bulunanların isim listeleri Hizmet İçi dairesi Başkanlığının (http://hedbmeb.gov-tr.) internet sayfasında duyurulacaktır.

Bilgilerinize ve gereğini rica ederim.

Cemal TAŞAR
Bakan a.
Genel Müdür V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber