Memura jet emeklilik kamuya takıldı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyacağı "Hizmet Belgesi Oluşturarak Emeklilik İşlemlerinin On-Line Yürütülmesi Projesi", diğer kamu kuruluşlarının olumsuz tavrı yüzünden uygulamaya konulamıyor.

Emekli Sandığı, kuruma tabi çalışanlar için yeni bir veri tabanı oluşturulması, emekli kesenekleri ve kurum karşılık bilgilerinin elektronik ortamda kişi bazında tutulması amacıyla yeni bir proje hazırladı.

Memurların 2 ay yerine 2 günde emekli edilmesine olanak sağlayacak proje, mevcut sistemde tam olarak bilinemeyen ve kontrol edilemeyen emekli kesenek ve karşılık tutarlarının günlük şekilde izlenmesine imkan verecek.

Söz konusu projeyle, her ay kurumlardan ne kadar kesenek-karşılık yatırıldığı, bu miktarların doğru olup olmadığı ve bunları göndermeyen kurumlar bulunup bulunmadığı da elektronik ortamda anında görülebilecek.

Her devlet memuru ve kuruma tabi diğer kamu görevlileri için elektronik ortamda hizmet belgesi düzenlenmesini de öngören proje ile kamu görevlilerinin emekli olmak istediklerinde kurumlarından hizmet belgesi almasına da gerek kalmayacak.

Emeklilik işlemlerini on-line ortama alarak, yazışmaları önleyecek projede, hangi kurumda kaç personel istihdam edildiği, hangi hizmet sınıfında ve yaşta, kaç kişi çalıştırıldığı da ortaya konacak.

Yeni uygulamayla birlikte, memurlar ve sandığa tabi diğer kamu çalışanları, hizmet durumlarını da sürekli olarak takip etme imkanına kavuşacak. Çalışanlar, ne zaman emekli olabileceklerini de, elektronik ortamda anında öğrenebilecek.

Tüm hizmet ve kesenek tutarının Sandık kaydına alınmış olmasıyla, kurumlardan hizmet belgesi ve emeklilik onay belgesinin alınmasına da ihtiyaç kalmayacak.
Emekli olmak isteyen kişi, çalıştığı kuruma başvurduğunda, bu durum elektronik imza ile anında Emekli Sandığına iletilecek. Sandık da, hizmet bilgilerine göre hemen aylık bağlama işleminini gerçekleştirecek.

Ancak kamu kuruluşları, memurların ve Emekli Sandığı'na tabi diğer kamu görevlilerinin hizmet bilgi cetvellerini Sandığa vermeye yanaşmıyor.

Yetkililer, söz konusu bilgilerin Sandığa iletilmesi durumunda, emekli kesenekleri ile kurum karşılıklarını zamanında yatırmayan kamu kuruluşlarının ortaya çıkacağını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber