PTT, Personeline ödenen '108 YTL' göz boyamadır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT çalışanlarına bir defaya mahsus olmak üzere net 108 YTL ek ödeme yapılacak.

PTT Genel Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ve Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca, ek ödemeye ilişkin bir tebliğ yayımladılar.

Tebliğde, "Başbakanlık tarafından yapılan kamu kaynaklarının etkin kullanılması ve maliyetlerin düşürülmesi projeleri arasında, PTT'ye ait projenin birincilik ödülüne layık görülmesi, PTT'nin faaliyet gelirlerinin geçen yıl artış göstermesi, sayısının azalmasına rağmen, personelin bu artıştaki özverili ve fedakar çalışmaları göz önüne alınarak, yılbaşı ve Kurban Bayramı münasebetiyle motivasyon sağlanması ve daha verimli bir çalışma ortamı hazırlanmasını teminen", tüm personele brüt 127 YTL 95 YKr, net 108 YTL ödenmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Ek ödeme, 6 Ocak Cuma günü, maaşlarla birlikte verilecek.


BASK Genel Başkanı Resul Akay'ın PTT Yönetim Kurulunca alınan karar gereği yılbaşı ve Kurban Bayramı münasebetiyle tüm PTT personeline ödemeyi kararlaştırdığı 108'er YTL lik bayram harçlığı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, PTT'nin tutumunu çalışanlar açısından bir nebze de olsa olumlu karşılasak bile bu uygulamanın bir göz boyama takdiği olduğunu düşünüyoruz dedi.

Akay, 5189 sayılı Kanunla PTT Personelinin alın teri birikimlerinden oluşan PTT Personeli Müteselsil Kefalet Sandığının tasfiye edilmesi sonucunda kefalet sandığı üyesi personelin 160 Trilyon tutarındaki alın terlerini kasasına indiren PTT Yönetim Kurulunun bu bayramda personele harçlık vermek istemesinin altında yatan asıl sebebin Kefalete tabi personelin gün geçtikçe yükselen sesini biraz olsun kısmak olduğunu savundu.

PTT Yönetim Kurulunun almış olduğu bu karardan nemalanmak isteyen PTT'de örgütlü kimi sendikaları da eleştiren Akay, "PTT'de yetkili sendika ve PTT'de örgütlü bulunan diğer sendikaların suçüstü yakalandığını" söyledi.

Akay, PTT Yönetim Kurulu almış olduğu kararı 02 Ocak 2006 tarihinde PTT'de örgütlü tüm sendikalara fax mesajı olarak eş zamanlı göndermiştir. Ancak PTT'nin bu uygulamasından nemalanmak isteyen kimi uyanık sendikacıların gece yarılarına kadar uğraşıp birer bildiri yapmışlardır. Teknolojinin tüm nimetlerini kullanan kurnaz sendikacılar kendilerine üye olsun veya olmasın tüm personelin cep telefonlarına kısa mesaj, e mail veya posta adreslerine bildiri veya çalıştıkları iş yerlerine fax çekmek suretiyle PTT'nin bu uygulamasını sahiplenmek istemişlerdir.

Aynı anda üç sendikadan cebine mesaj gelen personel ne yapacağını kime inanacağını şaşırmıştır. Dedi.

YALANLARI UC-UCA EKLESEYDİK, MISIR'A YALAN KÖPRÜSÜ KURARDIK?

Akay açıklamasının sonunda, PTT'dört yıldır yetkili olan sendikanın yalanlarını hatırlatarak eğer bu yalanlar gerçek olsaydı
PTT Personelinin,
" Maaşlar en az 5 bin YTL. den olurdu.
" İkramiye sayısı en az 8 olurdu.
" Unvanlar arasındaki maaş farklılığı ortadan kalkardı.
" PTT'de her yıl skala düzenlemesi yapılırdı.
" Dağıtıcı kıyafetleri kaliteli ve zamanında verilirdi.
" PTT'ye 10 bin kadro alınırdı.
" Yılık izinler zamanında kullanılırdı.
" Sözleşmeli personele aile ve çocuk yardımı yapılırdı.
" Daha neler ve neler...
" PTT personeli sözde sendikaların söylediği boş vaatleri uç-uca ekleseydi MISIR'a yalan köprüsü kurardı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber