Alevlerin arasından kurtardığı 40 yıllık hayat arkadaşının başucundan ayrılmıyor

Artvin'in Şavşat ilçesindeki evlerinde çıkan yangında 70 yaşındaki İsmail Yılmaz, alevlerin arasında kalan 40 yıllık eşi 60 yaşındaki Şahinder Yılmaz'ı kurtarıp, ardından da yangını söndürdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alevlerin arasından kurtardığı 40 yıllık hayat arkadaşının başucundan ayrılmıyor

Yangın bir ay önce Şavşat ilçe merkezinde yaşayan, evli 2 çocuk sahibi Şahinder-İsmail Yılmaz çiftinin evinde meydana geldi. Çiftin yalnız yaşadığı tek katlı müstakil evinde gece sobadan sıçrayan kıvılcımdan yangın çıktı. Salonda televizyon izleyen İsmail Yılmaz, koku üzerine eşinin uyuduğu odaya gitti. Yatağın sobadan alev alıp yandığını gören İsmail Yılmaz, eşini uyandırıp alevlerin arasından çıkardı. Tekrar eve giren İsmail Yılmaz, banyodaki su dolu bidonlarla yangına müdahale ederek söndürdü. Elleri ve sırtı yanan Şahinder Yılmaz, ambulansa Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ndeki Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Şahinder Yılmaz'ın yaklaşık bir aydır hastanede tedavisi sürerken, İsmail Yılmaz da eşine refakat ediyor. Eşini çok sevdiğini söyleyen İsmail Yılmaz, "Acısıyla, tatlısıyla 40 yıl aynı yastığa baş koyduk. Onu alevlerin içinde görünce hayatımın en üzücü olayını yaşadım. Burada doktorlar çok iyi bakıyor" dedi.

Şahinder Yılmaz ise, "Eşim benim hep kahramanım olmuştur. Bu yangından da onu gösterdi. Beni uyandırıp, 'sen dışarıya çık' diyerek kolumdan tutup kapıya kadar götürdü. Onun da arkamdan geldiğini sanıyordum. Baktığımda evin içindeydi. Bidonlardaki suyu alevlere döküyordu. Önce beni daha sonra evimizi kurtardı. Onu çok seviyorum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber