10 aydır kayıp çocuk, kimsesizler mezarlığa gömülmüş

ADANA'da 10 ay önce, okul harçlığını biriktirmek için çalıştığı için oto tamircisinde giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki Kemal Şen'in öldüğü ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 aydır kayıp çocuk, kimsesizler mezarlığa gömülmüş

Kaybolduktan bir gün sonra sulama kanalında cesedi bulunan oğlunun kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü öğrenen baba 44 yaşındaki Hüseyin Şen, "Ben 10 aydan beri evladım için yanıp tutuşurken, onlar 'kimsesiz' diye gömmüşler. Bu işte ihmal söz konusu, sorumluların hesap vermesini istiyorum" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Narlıca Mahallesi'nde oturan Kemal Şen, geçen yıl temmuz ayında lise eğitimi için harçlık biriktirmek amacıyla bir oto tamircisinde çalışmaya başladı. Kemal Şen işe girdikten 15 gün sonra da ortadan kayboldu. Seyyar tatlıcı baba Hüseyin ile kız kardeşi Miyase, Kemal Şen'i bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp dilekçeleri veren Hüseyin Şen, şehrin bir çok yerine de oğlunun fotoğraflarını asarak halka duyurdu. Anacak Kemal Şen bulunamadı.

FOTOĞRAFLAR İNCELENİRKEN FARK EDİLDİ

26 Nisan'da Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve polisin ortak sistemindeki kimliksiz cenazeler dosyalarını incelerken Kemal Şen'in eşkaline benzeyen bir çocuk cesedi olduğu fark edildi. Ceset fotoğrafının incelenmesi için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne çağrılan Hüseyin Şen, oğlunu teşhis etti. Yapılan incelemede, Kemal Şen'in kaybolduktan bir gün sonra Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında cesedinin bulunduğu anlaşıldı. Sulama kanalında akıntıyla sürüklenen Kemal Şen'in cesedinin Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sudan çıkartıldığı ve ailesine ulaşamayan jandarma tarafından Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği de bilgi paylaşımında anlaşıldı. Adli Tıp Kurumu'nda 3 gün bekletilen Kemal Şen'in cesedinin Asri Mezarlıktaki kimsesizler mezarlığında toprağa verildiği belirlendi. Kayıtlara ve fotoğraf teşhislerine karşı baba Hüseyin Şen'den DNA örnekleri alınarak toprağa verilen çocuk cesedinden alınan örnekler karşılaştırılacak.

Baba Hüseyin Şen, kayıp oğlunu bulabilmek için 10 aydır çalmadık kapı bırakmadığını belirterek şöyle dedi:

"Savcılığa oğlum için kayıp başvurusu yaptığım gün cesedi sulama kanalından çıkıyor ama kimsenin haberi yok. Sahipsiz diye götürüp gömüyorlar. 10 aydan beri yüreğim yanarken, o gömülmüş haberimiz yok. Bir babanın çırpınışlarını görmezden gelinmesine anlam veremiyorum. Bu işte ihmali bulunanların hesap vermesini istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber