SSK ilaç listesi ve uygulama talimatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni bütçe talimata göre tedavi yardımı başlıklı tebliğinde yer alan 2 madde ile bazı ekler, SSK sağlık yardımlarından yararlanan hak sahiplerine uygulanacak.

2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı'nın tedavi yardımı başlıklı tebliğinde yer alan 2 madde ile bazı ekler, SSK sağlık yardımlarından yararlanan hak sahiplerine uygulanacak.

SSK İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Talimata göre, 15 Aralık 2005 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı'nın Tedavi Yardımı başlıklı Tebliğindeki "Reçetelerin Düzenlenmesi" ve "Reçete Yazımı ve İlaç Kullanım İlkeleri" maddeleri ile Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi (EK/2), Sistemik Antimikrobik ve Diğer İlaçların Reçeteleme Kuralları (EK/2A), Sadece Yatan Hastalarda Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar (EK/2B), Ayakta Tedavide Sağlık Kurulu Raporu ile Verilebilecek İlaçlar (EK/2C) maddeleri, SSK sağlık yardımlarından yararlanan hak sahiplerine uygulanacak.

Talimat hükümleri, sözleşmeli kişi ve kuruluşlar ile bunların birim amiri ve ilgili çalışanlarını, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarını, üniversite hastanelerini ve bunların birim amiri ve ilgili diğer çalışanlarını, diğer resmi sağlık kurum ve kuruluşları ile bunların birim amirlerini ve ilgili diğer çalışanlarını ve işyeri tabiplerini bağlayacak.

Bir ilacın Sağlık Bakanlığı'nca izin verilen endikasyon ve kullanım dozu dışında kullanılması, ancak Sağlık Bakanlığı tarafından kişilere veya ilaca verilen özel kullanım izinleri, resmi sağlık tesisleri sağlık kurulu raporları ile onaylanmak ve SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görülmek kaydıyla bu hükmün dışında olacak.

Talimat hükümlerine uyulmaması durumunda SSK'nın uğrayacağı zarar, ilgililerin alacağından mahsup veya mümkün olmaması durumunda yasal yollar kullanılarak doğrudan tahsil ve tazmin edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber