Başkentte de bayramda otobüsler ücretsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte dört günlük Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri Ankaralılar'a ücretsiz hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram boyunca ortalama 760 EGO otobüsü 06.00-24.00 saatleri arasında toplam 263 hatta seferlerine ücretsiz devam edecek.

Kent içi ulaşım hizmetinde aksama olmaması için Ankara'da faaliyet gösteren toplam 655 yeşil, mavi ve çift katlı özel halk otobüsünden en az 440'ı bayram süresince ücretli olarak yolcu taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise dört günlük bayram tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Zabıta ekipleri, Ankara'ya ziyarete gelecek, yada şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak amacıyla AŞTİ'de denetimlerini artıracak. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, minibüsler ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek.

Bayram süresince yapılacak mezarlık ziyaretleri için de 8'i Karşıyaka Mezarlığı, 2'si Cebeci Asri Mezarlığı'nda olmak üzere 10 servis aracıyla mezarlık içerisinde özel ring seferleri yapılacak.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ve birimlerinde hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber