Balıkesir'de sözleşmeli eğitim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, veli-öğrenci-okul arasında sözleşme yapılacak, yarı yıl karneleriyle öğrencilere dağıtılacak.

Veliyi ve öğrenciyi okulun işleyişi, kuralları, öğrencilere ve velilere sağlayacağı imkanlar ile tarafları karşılıklı hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırlanan sözleşmeler, çeşitli kanuni düzenlemeleri içeriyor. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planı, 21.10.2004 tarihli ve 25620 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, 17.02.2004 tarihli Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesini içeren sözleşme, veli-öğrenci ve okul müdürü tarafından imza altına alınarak, öğrencinin dosyasına giriyor.

Öğrencinin hak ve sorumlulukları, velinin hak ve sorumlulukları ile okulun hak ve sorunlulukları olmak üzere üç bölümden oluşan sözleşmede, "Sözleşmenin tarafı olarak sunulan hak ve sorumluluklarımı okudum. Haklarıma sahip çıkacağıma ve sorumluluklarımı yerine getireceğime söz veririm" ibaresi yer alıyor.
Bu yıl uygulamaya konulan sözleşmelerle ilgili bilgi veren Edremit Lisesi Müdürü Sedat Yılmaz, bu sözleşmenin öğrencinin başarısını arttıran önemli bir faktör olduğunu, güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velinin büyük rolü olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber