Kabe resmi ile İmam Hatip Lisesi'ne 60 bin TL'lik yardım gitti

Resim sanatçısı Gülfuru Solmaz'ın tablosunu satın alan Trabzon Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Canım, İmam Hatip Lisesi’ne 60 bin TL bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabe resmi ile İmam Hatip Lisesi'ne 60 bin TL'lik yardım gitti

Resim Sanatçısı Gülfuru Solmaz Trabzon'a gelerek yaptığı çalışmaları Ortahisar Mahallesi'nde bulunan Kültür Merkezi'nde sergiledi. Hayırsever kişiliği ile tanınan Solmaz, resimlerini sergilediği her yerde sattığı bir tablosunun gelirini İmam Hatip Liselilerinin eğitimi için bağışta bulunuyor. Daha önce bir çok şehirde bu şekilde bağışlarda bulunan Solmaz, geleneğini Trabzon'da da devam ettirdi. Solmaz'ın gelirini İmam Hatip Lisesine bağışlayacağını belirttiği tabloyu Trabzon Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Canım satın aldı. Canım, Kabe etrafında tavah eden insanların resmedildiği tabloya 60 bin TL ödeyerek İmam Hatip Lisesine bağışta bulunmuş oldu.

Canım, tabloyu teslim almaya Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte gitti. Başkan Gümrükçüoğlu duyarlı davranışlarından dolayı Canım ve Solmaz'ı tebrik ederek, "Gülfuru Solmaz Hanımefendinin bu güzel davranışını her zaman şükranla anacağız. Sanatını tüm Türkiye'ye böyle bir sosyal sorumluluk bilinci ile sunup gençlerimize örnek olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca sanat sevgini bu şekilde hayırlı bir işe vesile olması için gösteren Sayın işadamımız ve Belediye meclis üyemiz Hüseyin Canım'a da Trabzon halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Sanatçı Gülfuru Solmaz ise yaptığı açıklamada, "Satın aldığı tablo ile eğitime ve sanata katkıda bulunan hayırsever işadamı Hüseyin Canım Bey'e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek olacak bir davranış sergiledi. Ayrıca bizi en güzel şekilde ağırlayıp misafir eden Sayın Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber