Ambulans 40 kilometreyi 7 saatte aştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuş gribinden üç kişinin öldüğü Türkiye'de devlet, kuş gribine yakalandığı düşünülen çocukları almak için Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyüne yedi saatte ulaşabildi.

Çocuklarının tavukla temas ettikten sonra rahatsızlandığını söyleyen Mehmet Alinazik, çaresizlik içinde iken imdadına CNN TÜRK ekranında canlı yayına çıkan Sağlık Bakanı yetişti. Bakanı televizyonda gören baba Mehmet Alinazik hemen telefona sarıldı ve stüdyoya ulaşmayı başardı. Canlı yayına bağlanan Alinazik, feryadını CNN TÜRK aracılığıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a duyurdu.

Ancak bürokrasi bu hıza yetişemedi. Bakan talimat verdikten tam yedi saat sonra çocuklar hastaneye kaldırıldı. Akşam geç saatlere kadar gelecek yardımı bekleyen Alinazik ailesi 7 saat sonra sağlık ekibi ile buluştu. İlk muayenede çocukların muhtemelen kuş gribi oldukları belirtildi.

Kuş gribine Avrupa'nın ilk kurbanlarını veren Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi hareketli günler geçiriyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamasının ardından tavuklarla temas edenler hastanenin yolunu tutuyor.

Acil servisin yetersiz kaldığı hastanelerde doktorlar yüzlerce hastaya hizmet vermeye çalışıyor. Hastanelere en çok tavuklarla iç içe olan çocuklar geliyor.

Çoğu kişinin tavuğunu sakladığı hatta kesip yediği Doğubeyazıt'ta halk tedirgin. Üç çocuğu kuş gribi olan Mehmet Elnazik, "tavukları kestik, yedik" derken, kucağında çocuğu bulunan bir başka baba ise, "tavuklarımız ölüyordu, birini de biz kesip yedik" şeklinde konuşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber