Bakan Çiçek, 'işgüzar' açıklaması için özür diledi

Haber Giriş : 06 Ocak 2006 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kuş gribi kuşkusunda bulunanları işgüzar olmakla suçladığı açıklamasından ötürü, canlı yayında özür diledi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine, 'Bakanlar Kurulu'nda ilgili arkadaşa sorduk, ilgili bakan arkadaş şu ana kadar böyle bir olayın sözkonusu olmadığını söyledi. Ben de bu konuyu kamuoyuna aktardım. Yoksa benim bilebileceğim bir olay değil' dedi.

Bunun gibi teknik konularda ilgili bakanlıkların verdiği bilgiler doğrultusunda açıklamalar yaptığını söyleyen Çiçek, kuş gribinin bu açıklama yapıldıktan sonra netlik kazandığını söyledi.

Çiçek, ?Ancak, beyanım tatmin etmediyse özür dilerim. Bir tedbirsizlik varsa özür dilerim. Özür dilediğim milletimdir'' dedi.

Bakan Çiçek, Manyas olayından bu yana hükümetin konuya çok ciddi yaklaştığını ve gereken hassasiyeti gösterdiğini vurguladı.

NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kuş gribi vakaları ile ilgili değerlendirme yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine şunları söylemişti.

"Daha önce de bu konuyu burada ifade etmeye çalıştım. Bir konuyu kendi dar sınırları içinde tutmaz da sanki 'böyle bir rahatsızlık, böyle bir hastalık Türkiye'de yaygın bir şekilde varmış' dersek, Türkiye'den yapılan ithalatlar açısından sıkıntılar meydana getirir. Neticede bir sağlık olayıdır. Bunu kendi çerçevesinde tutmak lazım.

Aynen Manyas'ta meydana gelen olayda olduğu gibi, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu konuda tecrübesi var, birikimi var. Tedbirleri zamanında alıyorlar. Bu noktada endişe edilecek bir durum yok. Bu konuyla ilgili zaten Sağlık Bakanı ve Tarım Bakanı arkadaşlarımız gerekli açıklamayı, icap ediyorsa yaparlar.

Ancak bazı konularda, bizim dışımızda, bir kamu görevlisi, biraz da işgüzarlık olsun diye bir işlemi yapıyor, bir ihtimali gündeme getiriyor, o zaman da bütün dünyada Türkiye'de kuş gribi varmış gibi bir algılama meydana geliyor. 'Kuş gribi olabilir' diyor; olabilirden, 'kuş gribi vardır'a geliyoruz. Bundan da Türkiye büyük ölçüde zarar görüyor. Beyanlara da dikkat etmek lazım gelir. Şu anda Bakanlık seviyesinde yapılan çalışmalar var. Vahamet arzeden, kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. İcap ediyorsa onlar teknik düzeydeki açıklamalardır, ilgili bakanlık yapar. Bugün için endişe verici herhangi bir durum söz konusu değil."

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber