14 Yaşındaki Bedriye'nin böbreğiyle yaşama tutundu

Gaziantep'te solunum yetmezliği şikayetiyle gittiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Bedriye Aydın'ın bir böbreği, Adana'da 4 yıldır nakil bekleyen 15 yaşındaki Hakan Göztepe'ye nakledildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
14 Yaşındaki Bedriye'nin böbreğiyle yaşama tutundu

Gaziantep'te solunum yetmezliği şikayetiyle gittiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Bedriye Aydın'ın bir böbreği, Adana'da 4 yıldır nakil bekleyen 15 yaşındaki Hakan Göztepe'ye nakledildi. Nakille yaşama tutunan Hakan Göztepe mutlu olduğunu söylerken, annesi Fetva Göztepe organ bağışı yapan Bedriye Aydın'ın ailesine teşekkür etti.

Gaziantep'te oturan Yasemin-Murat Aydın çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü Bedriye Aydın, geçen hafta solunum güçlüğü şikayetiyle Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Beyin cerrahi servisinde yapılan müdahalede Bedriye Aydın'ın beyninde su toplandığı saptandı. Tedavisine başlanılarak yoğun bakım ünitesine alınan kızın yapılan müdahalelere karşın beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların teklifi üzerine Bedriye Aydın'ın ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Yapılan incelemelerde Aydın'ın, kalp, karaciğer, böbrek ve pankreasının bağışa uygun olduğu belirlendi. Bunun üzerine, Bedriye Aydın'ın organları yapılan cerrahi operasyonla alınarak İzmir, Malatya ve Adana'da nakil bekleyen hastalara gönderildi.

HAKAN ÇOK MUTLU

Bedriye Aydın'ın bir böbreği Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 4 yıldır nakil bekleyen, Hataylı Fetva ve Suphi Göztepe çiftinin üç çocuğundan biri olan Hakan Göztepe'ye başarılı bir operasyonla nakledildi. Nakil ameliyatının ardından yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra enfeksiyon riskine karşı özel odaya alınan Hakan Göztepe, mutlu olduğunu söyleyebildi. Hakan'ın annesi ev hanımı 39 yaşındaki Fetva Göztepe, bir yönüyle mutlu bir yönüyle de üzgün olduklarını söyledi. Hatay'da yaşadıklarını, inşaat ustası olan 43 yaşındaki eşi Suphi Göztepe'nin Suudi Arabistan'da çalıştığını anlatan Fetva Göztepe, eşinin de en kısa zamanda yanlarına geleceğini söyledi.

'NAKİLLE HAYATA DÖNDÜ'

Hakan Göztepe'yi 2009 Ağustos'unda halsizlik şikayetiyle Antakya Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini ve yapılan tahlillerde böbrek rahatsızlığının saptandığını anlatan anne Fetva Göztepe, şunları kaydetti:

"Antakya'daki doktorlar çıkan tahlil sonuçlarına bakarak Hakan'ın acil olarak diyalize girmesi gerektiğini söylediler. Çok korktuk. Hemen Adana'ya getirdik, bir süre tedavi gördü. Böbrek nakli gerekli olduğu için nakil sırasına girdik. Oğlum çok çekti. Onu çoğu zaman yoğun bakımda yatırdık, umudumu kestiğim oldu. Başımıza gelmedik şey kalmadı. Bu sırada zor da olsa Hakan okula devam etti. Geçen eğitim-öğretim yılının sonunda ortaokulu bitirdi ama bu yıl liseye başlayamadı. Çünkü rahatsızlığı ilerlemişti. Geçen cumartesi günü sabaha karşı telefon çaldı. Balcalı Hastanesi'nden aradıklarını, uygun böbreğin bulunduğu söylendi. Hemen Adana'ya geldik. Oğlum nakille hayata döndü. Ameliyattan sonra gözünü açtı, bilinci yerinde."

AİLEYE BAŞSAĞLIĞI VE TEŞEKKÜR

Organ bağışı yapan aileye başsağlığı dileyen Fetva Göztepe, "Ameliyattan sonra gözünü açtı, bilinci yerinde. Bu böbreği bağışlayan o annenin acısını ben çok iyi anlıyorum. Hakan'ın yaşıtı bir çocuktan alınan böbrek çocuğuma nakledildi. Allah o anneye sabırlar versin. Ona başsağlığı diliyorum. Onu görmek isterdim, başsağlığını yüz yüze söylemek isterdim. Böbreği bağışlayan aileyle bir araya gelmek, başsağlığı dilemek ve teşekkür etmek isterim. Çok büyük bir acı. Bir yandan evladını kaybetti, bir yandan da nice hayatlar yaşattı. Organ bağışı konusunda dilerim herkes duyarlı olur. Bağışta bulunulmasını isterim, kim olursa olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber