Kendi isteği ile yer değiştirene harcırah yok

Haber Giriş : 08 Ocak 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, zorunlu yer değiştirme, sınav, sağlık sebepleri ve eş durumu dışında ilgililerin yazılı talepleri üzerine yapılan atamalar için harcırah ödenmeyeceğini açıkladı.

Maliye Bakanlığı, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Harcırah Kanunu Genel Tebliği ile Harcırah Kanunu'nda yapılan değişikliklerin uygulanmasında ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için açıklamalarda bulundu.

Tebliğe göre, Kanunda "kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere" ibaresi, "zorunlu yer değiştirme, sınav, sağlık sebepleri ve eş durumu dışında kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere" şeklinde değiştirildi.

Buna göre, Kanun kapsamında bulunan kuruluşlarda naklen ataması yapılanlardan sadece ilgili kurumca, başka bir deyişle kişinin isteğine bağlı olmaksızın kurumlarca doğrudan ataması yapılanlara, zorunlu yer değiştirme, sınav, sağlık sebepleri ve eş durumuna dayalı olarak ilgililerin yazılı talepleriyle gerçekleştirilen atamalara harcırah ödenecek.

Otel parasına sınır
Tebliğ ile kanunda gündeliklere ilişkin ek maddeye de açıklık getirildi. Buna göre, Harcırah Kanunu'na göre gündelik ödenenlerden yurt içinde yatacak yer temini için ödedikleri ücreti belgelendirenlere, gündeliklerinin tamamına kadar olan kısmı ayrıca ödenecek, ancak bu miktar, belge bedelini aşamayacak ve her görevlendirme için ilk 10 gün ile sınırlı olacak.

Birden fazla yeri kapsayacak görevlendirmelerde de yatacak yer temini için ödenecek ücret, görevlendirme süresinin ilk 10 gün ile sınırlı olacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber