Bayraktar, Kaymakam adaylarına seslendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye, barış sürecini başarıyla neticelendirebilirse, dünyanın yıldızı olma konumundadır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayraktar, Kaymakam adaylarına seslendi

Çevre Bakanı Bayraktar '98. Dönem Kaymakamlık Kursuna' katıldı.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen '98. Dönem Kaymakamlık Kursu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin bilim dünyasıyla yarışacak durumda olmadığını belirterek, "Ar-Ge konusunda dünya ile yarışacak konumda değiliz. Bugün silah sanayisinde, ilaç sanayisinde, enerji üretiminde, ulaşım teknolojilerinde daha çok mesafe almamız gereken bir noktadayız" dedi. Türkiye'nin avantajının genç nüfus olduğunu anlatan Bayraktar, hizmet sektöründe iyi bir pozisyonda olunduğunu söyledi. Türkiye'nin köküne bağlı bir devlet olduğuna dikkati çeken Bayraktar, aile yapısı en kuvvetli milletlerden birisi olduğunu ifade etti.

Bayraktar, "Önümüzde mevcut istikrarımızı koruma ve terörü halletme meselemiz var. Türkiye, barış sürecini başarıyla neticelendirebilirse inanın dünyanın yıldızı olma konumundadır" dedi.

"MİLLET VE DEVLET KAYMAKAMLARA GÜVENİYOR"

Önümüzdeki süreçte ilçe yönetimlerinin önemi de artacağına dikkati çeken Bayraktar, "918 tane ilçemizin önemi çok artacak. Yatırımlar şimdi daha çok ilçelere yapılacak. İller Bankası bana bağlı ve paraları Kaymakamlara gönderiyoruz. Hizmetleri kaymakamlıklar eliyle yapıyoruz. Kaymakamlara millet ve devlet güveniyor. Kaymakamlar idealisttir. Çekişmeler belli bir noktaya gelince, hak yenmeler başlayacak ama şimdi isminiz tam doruk noktada olduğu için hizmet etme aşkınız çok daha fazladır. Onun için bizim kaymakamlara güvenimiz çok fazla" şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, "Biz şimdi Avrupa Birliği'ne girmek için mücadele veriyoruz ama AB'nin bizi almaya pek niyeti yok. Onlar, 'Gümrük Birliği yapalım' diyorlar. Biz Türkiye olarak standartlarımızı yükselterek Avrupa'ya ihtiyacımız kalmayacak noktaya hemen hemen geldik" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber