Lojmandan 'köpek tahliyesine' yürütmeyi durdurma

Haber Giriş : 08 Ocak 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evinde köpek beslediği gerekçesiyle Karayolları lojmanlarından çıkarılmak istenen İlhan Kayhan, Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla şimdilik rahat bir nefes aldı.

26 yıldır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nde trafik başmühendisi olarak görev yapan Kayhan'ın başı, kızı Özge Kayhan'ın dört yıldır lojmanda beslediği Amerikan Cocker cinsi iki süs köpeği nedeniyle derde girdi. Bölge Müdür Yardımcısı Suphi Gür imzasıyla gönderilen yazıda, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 40. maddesinin 'e' bendine aykırı olarak köpek besledikleri için lojman tahsis kararının iptal edildiği ve lojmanın en geç 15 gün içerisinde boşaltılması istendi. Kayhan, 1. İdare Mahkemesi'ne kararın iptali istemiyle dava açtı. Mahkemenin verdiği ara kararda 'Bu aşamada tahliye halinde telafisi güç zararlar ortaya çıkacağı' belirtilerek yürütme oybirliğiyle durduruldu.

'Tarçın' ve 'Lusi' adlı köpeklerini sorun yaşanmaması için sekiz aydan beri evden çıkarmadıklarını belirten Özge Kayhan ise köpeklerin bahane edildiğini ileri sürerek, "Geçen yıl göreve başlayan Bölge Müdürü Abdullah Sabaz, önce babamın tayinini çıkarmak, sonra emekli etmek istedi. Amaç bizi yıldırmak. Biz altta namaz kılıyoruz, siz üstte köpek besliyorsunuz, bu haramdır' diyorlar" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber