'Tavşanlı Kaymakamıyım' diyerek dolandırıcılık girişimi

Yoncalı'da bulunan bir turistik işletmede, kendisini Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu olarak tanıtan kişinin, zor durumdaki bir hastaya yardım edilmesi amacıyla işletme yetkililerinden para talep ettiği ileri sürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tavşanlı Kaymakamıyım' diyerek dolandırıcılık girişimi

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamasında, "Seyahat halindeyken Yoncalı'da bulunan bir turistik işletmemizin müdürü beni arayarak; kendisini Tavşanlı Kaymakamı olarak tanıtan bir kişinin zor durumda kalan bir hasta vatandaş için paraya ihtiyacının olduğunu söyleyip para talebinde bulunduğunu anlattı. Bu şahıs benim adımı kullanarak, yüklü bir miktar para yardımında bulunulmasını istemiş" dedi. Bu konunun kendisine bildirilmesinin ardından gerekli araştırmaları yaptığını ve bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Hatipoğlu, "Kendisini Tavşanlı Kaymakamı olarak tanıtan bir şahıs değişik vesilelerle para talebinde bulunuyor. Aynı şekilde farklı bir yerde daha benim ismimi kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunmuş bu şahıs. Bir lösemi hastası için verdiği hesap numarasına para yatırılmasını istemiş. Bende son derece duyarlı bir şekilde konunun üzerine gidilmesini sağlamaya çalışıyorum. Adli merciler gerekeni yapacaktır" şeklinde konuştu.

Vatandaşları bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmaya çağıran Hatipoğlu şunları söyledi: "Olabilir ki, bizi tanımayan insanlar en azından küçükte olsa bir yardımda bulunalım diye düşünce içerisine girebilirler. Kesinlikle bu tür dolandırıcılara karşı uyanık olunması gerekmektedir. Biz hiçbir şekilde başka kişileri bu şekilde yönlendirmeyiz, para talebinde bulunmayız. Türkiye'de sosyal devlet anlayışı gereği tüm vatandaşların sorunlarının çözülmesi noktasında gayret var. Özellikle hiçbir hasta vatandaşımız tedavisi yarım bırakılmış şekilde yüzüstü bırakılmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber