İşte WEB sitelerini güncellemeyen okullar

Web sitesi olmayan veya eski sitesini kullanan okullar ile Web sitesini gÜncellemeyen okullar.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte WEB sitelerini güncellemeyen okullar

Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´nün 07/05/2013 tarih ve 868405 sayılı Okul Web Siteleri ile ilgili yazısına göre; Bakanlığa bağlı tüm okul ve kurumların web sitelerinin tek tip olması gerekmektedir.

Okul web sitelerinin içerik düzenlemesinin ve tasarımının Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, BT Rehber Öğretmeni (yoksa Bilgisayar Öğretmeni), Türkçe Öğretmeni, Rehber Öğretmen, varsa ilgili kulüp sorumlu öğretmeninden oluşacak bir WEB Yayın Ekibi tarafından yapılması uygun görülmüştür.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüne bağlı tüm okulların web siteleri İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanlığı'nca incelenmiş ve okullarımızın büyük çoğunluğunun ilgi yazıdaki talimatlar uyarınca WEB Yayın Ekibi oluşturarak web sitelerini güncelledikleri memnuniyetle müşahede edilmiştir.

Ancak bazı okullarımızda çeşitli nedenlerden dolayı bugüne kadar Okul Web Sitesi Yönetim Paneli kullanılarak meb.k12.tr uzantılı web sitesi oluşturma, eski sitedeki verilerin yeni siteye aktarılması ve web sitelerinin güncellenmesi işlemlerinin yapılmadığı ve bazı okullarımızın da eski sitelerini kullanmaya devam ettikleri tespit edilmiştir.

Velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin okullarımızda yapılan etkinlikler, haber ve duyurular, mevcut alan ve dallar, okullarımızın başarıları, uygulanan projeler, rehberlik çalışmaları, ders program ve saatleri vb. konularda bilgi sahibi olmaları amacıyla okul web sitelerinin ivedilikle hazırlanması ve sürekli güncellenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle ilinizdeki okullardan;

1) Henüz web sitesi oluşturmayan okullarımızın web sitelerini bir an önce hazırlayarak yayınlamaları,

2) Eski sitelerini kullanan okullarımızın bu sitelerdeki verilerini meb.k12.tr uzantılı yeni sitelerine aktarmaları ve yeni sitelerini kullanmaları,

3) Mevcut meb.k12.tr uzantılı adreslerine henüz içerik eklemeyen veya bu sitelerini güncellemeyen okullarımızın sitelerini ivedilikle güncellemeleri,

4) Ekte verilen Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanım Esaslarına tüm okullarımızın riayet etmeleri geekmektedir.

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanım Esasları ile ilgili dosya için tıklayınız.

Web sitesi olmayan veya eski sitesini kullanan okullar için tıklayınız.

Web sitesini güncellemeyen okullar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber