Cep telefonunda kapsama alanı problemi çözülüyor

Haber Giriş : 09 Ocak 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonu kullanıcılarının yıllardır en büyük şikâyet konusu yaptıkları ?kapsama alanı sorunu' tarihe karışıyor. Cep telefonu abonelerinin ?kapsama alanı dışı veya şebeke meşgul? şikayetlerinin artması üzerine Telekomünikasyon Kurumu (TK) harekete geçti. Turkcell, Telsim ve Avea'dan ?AB kalitesinde hizmet? vermesini isteyen kurum, uyarıları dikkate almayan şirketlere trilyonlarca lira para cezası kesme kararı aldı.

EN ÖNEMLİ İŞİMİZ

İnsanların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde bile kapsama konusunda yaşanan şikâyetlerden bıkan Telekomünikasyon Kurumu, bu sorunu çözmek ve cep telefonu operatörlerinin uluslararası standartlarda hizmet vermesi için geçtiğimiz ay Hizmet Kalitesi Tebliği yayınladı. Bu tebliğin ardından Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell, Telsim ve Avea yöneticileriyle görüşerek, onlardan bu sıkıntının giderilmesi için yatırım yapmalarını istedi ve uyarılarda bulundu. GSM operatörlerinin konuya sıcak yaklaştığını belirten Acerer, ?Tüketicilerden gelen şikâyetler üzerine 2006 yılında en önemli işimiz kapsama alanında yaşanan sorunları gidermek olacaktır? dedi.

CEZALAR ÇOK AĞIR

Telekomünikasyon Kurumu'nun tebliğinde operatörlerin uluslararası standartlarda hizmet vermemesi durumunda ne kadar ceza ödeyecekleri de tek tek belirtildi. Bu tebliğe göre, operatörlerin hizmet kalitesi bağımsız kuruluşlar tarafından ölçülecek ve yükümlüklerini yerine getirmeyen operatörlere, bir önceki yılın cirosunun yüzde 1'i kadar para cezası verilebilecek. Kurum, Türkiye'de 43 milyona ulaşan abonesiyle GSM şirketlerinin yıllık cirosu toplamının yaklaşık 6 milyar YTL olarak hesaplıyor. Cezalar en üst düzeyde uygulanırsa toplam 60 milyon YTL'ye kadar para cezası verilebilecek.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber