Valiyle engelli asker arasında ilginç diyalog/ Video

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığında 118 engelli, bir günlük vatani görevlerini yapmanın heyecanını yaşadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığında 118 engelli, bir günlük vatani görevlerini yapmanın heyecanını yaşadı. Yemin merasiminden sonra askerlere tezkere dağıtan Bursa Valisi Şahabettin Harput ile engelli er arasındaki sohbet, asker ailelerini gülmekten kırdı geçirdi.

Türkiye genelinde 23 vilayette 474 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı. Temsili askerliğe en büyük iştirak ise Bursa'da oldu. Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığında 118 engelli bir günlük vatani görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadı. Silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli askerler, tezkerelerini Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz'ın elinden aldı.

Sevinçleri gözlerinden okunan askerler, bir gün de olsa vatani vazifelerini yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Komutanlardan selam verme ve temel askeri eğitimleri alan gençlerin aileleri de büyük sevinç yaşadı. Her engelli gence bir asker refakat ederken, törende renkli görüntüler yaşandı.

"SAHTE RAPOR ALARAK ASKERLİKTEN KAÇIYORLAR"

Engelli asker yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende konuşan Harput, bazılarının çeşitli entrikalarla askerlik görevinden kaçtığını, engellilerin ise bu görevi seve seve yaptığını hatırlatarak, "Bazıları sahte raporla askerlikten kaçarken sizin engellerinize rağmen askerlik için heyecanla kışlaya gelmeniz büyük bir olaydır. Gençlerimizin bu heyecanı, şanlı tarihimizde Türk milletinin nasıl zaferler kazandığının delilidir. Bu gençlerimizin ailelerini de tebrik ediyorum" dedi.

Törende konuşan Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak, "Engelli gençler bir gün de olsa temsili askerlik hizmetini yerine getirip heyecan ve coşku içinde kahraman birer Mehmetçik olarak ailelerini ve bizleri onurlandırmışlardır" dedi.

Engelli askerler adına bir konuşma yapan Oğuzhan Güner isimli genç de hayatını kaybeden İbrahim Yazıcı'nın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

"CAĞ DÖNERİ YEMEYE BEKLERİM"

Terhis belgelerini Harput'un elinden alan 20 yaşındaki Hayrettin Yiğit ile vali arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Vali Harput'a, "Bu belge sahte değil değil mi?" diyen Yiğit, elini defalarca Harput'un sırtına vurdu. Belgenin gerçek olduğunu söyleyen Harput

"Sen ziyaretime gel, çay içelim, iş bakalım" deyince Yiğit, "Ben Emek Mahallesi'nde oturuyorum. Gel cağ kebabı yedireyim" dedi. Harput da, 'Cağ kebabı için para lazım, paran var mı?' diye sordu. Hesabı babasının ödeyeceğini belirten Yiğit, Harput'la hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yemin töreninin ardından temsili askerlik yapanların en yaşlısı olan Doğan Devrim (58) ile 20 yaşındaki Semih Duran yan yana gelip gazetecilere poz verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber