24 Kasımda ölen öğretmenin son dersi 'yaşam' oldu

Haber Giriş : 12 Ocak 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler Günü'nde yaşamını yitiren öğretmen İbrahim Tuzcu'nun böbreklerinin nakledildiği hastalar sağlıklarına kavuştu. İki hasta da bayramı evlerinde geçirdi

MEVLÜT OKUTACAĞIM

20 yıllık kronik böbrek hastası, 55 yaşındaki Elazığlı İsmet Turiç, naklin yapıldığı Etlik İhtisas Hastanesi'nden bayramdan birkaç gün önce taburcu edilerek memleketine döndü. Türkiye'nin değişik yerlerinde bugüne kadar şifa aradığını kaydeden 7 çocuk babası Turiç, "O anda nasıl sevindiğimi anlatamam. Yerimde duramadım, hemen Ankara'ya çıkıp geldim. Allah razı olsun. Yaşadığım sürece Tuzcu ve ailesi için dua edeceğim. Merhum öğretmenimiz için her sene mevlit okutacağım" dedi.

14 YILDIR BEKLİYORDU

Tuzcu'nun böbreklerinden bir diğeri de 38 yaşındaki 14 yıllık kronik böbrek hastası Muammer Asilsoy'a takıldı. 1997 yılında Rusya'ya böbrek nakli olmak üzere gittiğini anlatan Asilsoy, "Ancak bu sırada organ ticaretini konu alan bir program ekibi benimle de röportaj yaptı. Bu olay üzerine Rus yetkililer olaya el koydu ve ben de nakil olmadan Türkiye'ye döndüm. O zamandan beri bekliyordum. Hâlâ da inanmış değilim. Yeni böbreğimin bir öğretmene ait olması benim için çok şey ifade ediyor" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber