AKP, YÖK değişikliğini CHP ile birlikte yapacak

Haber Giriş : 12 Ocak 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli, Yükseköğretim Kurumu, ilgili Anayasal değişiklik gerektirecek konularda ana, muhalefet partisiyle hareket etmekten yana olduklarını belirtti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ilgili anayasal değişiklik gerektirecek konularda CHP ile anlaşmaya varmadan değişikliğe gitmeyeceklerini söyledi. Şaban Dişli, YÖK'le ilgili değişikliklerin muhalefet partisiyle birlikte yapılmasından yana olduklarını kaydetti.

AKP'nin aldığı bir karar bulunduğunu belirten Dişli, "YÖK'le ilgili anayasal bir değişiklik gerektirecek herhangi bir konuda CHP ile anlaşmaya varmadan bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Ülke yönetimi konusunda biz ülkede hiçbir gerginliğe sebep olmayacağız. Toplum katmanlarının kabul ettiği, ülke yönetimiyle ilgili her kanunda değişiklik yaparız. Ama bu bir gerilime ve sıkıntıya sebep olacaksa, mevcut kanunlarla ülkeyi yönetmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kıbrıs ile ilgili Türkiye'nin tavrının da belli olduğunu anımsatan Dişli, her iki tarafın siyasi eşitliğine dayanan, kalıcı bir çözüm olana kadar Rum kesimini Kıbrıs'ın temsilcisi olarak tanımayacaklarını her ortamda dile getirdiklerini belirtti.

AB sürecinde de Türkiye'nin ödevini iyi yaptığını, tarama sürecini özellikle bilim ve teknolojide oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde geçirdiğini ifade eden Dişli, "2006 bittikten sonra 2007'de seçimler olacak. Bu noktada AB sürecinde doğal olarak bir yavaşlama olacaktır" dedi.

Dünyada birtakım ekonomik sıkıntıların yaşandığını kaydeden Dişli, ABD ekonomisinde tedirginlikler olduğunu vurguladı. Dişli, Almanya ekonomisinin de özellikle 2005 yılının son çeyreğinde önemli ölçüde büyüme gösterdiğini belirtti.

Avrupa Birliği'nde şu an nükleer enerjinin tekrar gündeme gelmesi konusunda tartışmalar yaşandığını belirten Dişli, Türkiye'de de enerjide çeşitlendirmeye gidilmesi konusunda büyük çalışmalar ve planlar yapıldığını, ancak henüz nükleer enerji konusunda çevrecilerin tepkileri nedeniyle bir adım atılamadığını söyledi.

?Üniversite tasarısını aynen göndereceğiz'

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer'in 15 ilde kurulacak yeni üniversitelerle ilgili tasarıyı Meclis'e iade etmesi, Burdurlular'da hayal kırıklığına yol açtı. Tasarının Meclis'te en fazla bir saat daha görüşülerek aynen köşke yollanacağını açıklayan AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Rektör atama yasasını CHP 92'de çıkardı ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal onayladı. Bu yasayı biz de uygulayacağız" dedi. Burdurlular'ın Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni yıllardır beklediğini söyleyen Özçelik, onayın mutlaka çıkacağını bildirdi. Burdurlular'ın Ankara'ya yürüyecek kadar üniversiteyi beklediğini belirten AKP Milletvekili Mehmet Alp ise Sezer'in Türkiye'nin 4'te birini karşısına aldığını dile getirdi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise 1992'de çıkarılan yasanın hata olduğunu, bunun yeniden yapılmaması gerektiğini aktardı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber