KYK Çarşamba öğrenci yurdu sosyal aktivite merkezi oldu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Kredili Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtta yapılan birbirinden farklı sosyal aktivitelere yüzlerce öğrenci katılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYK Çarşamba öğrenci yurdu sosyal aktivite merkezi oldu

Çarşamba ilçesinde, Meslek Yüksek Okulu, Hukuk Fakültesi ve bu yıl yapımı tamamlanan İletişim Fakültesi'nden sonra öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Kredili Yurtlar Kurumu'na bağlı Çarşamba Yurdu geçen yıl hizmete başlamıştı. Yaklaşık 1,5 yıllık bir hizmet sürecinde öğrencilerine, barınma ihtiyacı dışında sosyal olanaklar da sunan yurtta birçok farklı etkinlik organize ediliyor.

Sportif faaliyetlerden el sanatlarına birçok alanda düzenlenen etkinliklere hemen hemen yurtta kalan bütün öğrenciler katılıyor. Yaklaşık 220 öğrencinin kaldığı yurtta, futbol, voleybol, masa tenisi, satranç, el sanatları(ahşap boyama, ebru), müzik kursları(gitar bağlama) ve kuran kursları veriliyor. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nin de desteği ile yapılan kursların birçoğu yurt binasında gerçekleşiyor.

Yurt Müdürü Aslan Şekerci, "Yurdumuza Türkiye'nin dört bir tarafından öğrenciler geliyor. Bizler de öğrencilerimize geldikleri bu yabancı şehirde ev sahipliği yapıyoruz. Çarşamba sosyal olanaklar bakımından kısıtlı bir ilçemiz. Biz de öğrencilerimize Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak bu tarz sosyal aktiviteler organize ettik. Öğrencilerimizin tamamı bu aktivitelerin içinde yer alıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber