Raci Tetik'in savcısı Ankara'da kaldı

HSYK, yaz kararnamesi kapsamında yerini değiştirdiği hakim ve savcılardan 42'sinin itirazını kabul etti.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Raci Tetik'in savcısı Ankara'da kaldı

12 Eylül döneminde işlenen işkence suçlarına ilişkin soruşturmayı sürdüren ancak kararname kapsamında Konya'ya tayin edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'in Ankara'da kalma talebi de kabul edildi.

HSYK, kısa bir süre önce yayınladığı kararname kapsamında aralarında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş'in de bulunduğu bin 923 adli, 148 idari hakim ve savcının görev yerlerini değiştirmişti. Kararname kapsamına alınan 148 kişi çeşitli gerekçelerle HSYK'nın yer değişikliği kararının yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunmuştu.

HSYK 1. Daire bugün söz konusu talepleri inceledi. Kurul, 42 hakim ve savcının talebini kabul etti. Talepleri kabul edilen bazı hakim ve savcılar mevcut yerlerini değiştirirken, bazıları da istedikleri illere atandığı öğrenildi.

TETİK'İN SAVCISI KALDI

HSYK, 12 Eylül döneminde işlenen işkence suçlarına ilişkin soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'i Konya'ya atamıştı. Demir, çocuklarının eğitim durumu ve eşinin işi nedeniyle Konya'ya atanmasına itiraz etmişti. HSYK, Ankara'da kalmak isteyen Demir'in talebini kabul etti ancak Ankara Adliyesi'ne değil Sincan Adliyesi'ne atandı.

BAŞSAVCI TALEP ETMEDİ

Kararname ile sürpriz bir şekilde Antalya'ya atanan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ethem Kuriş'in yer değişikliğine ilişin bir itirazı olmadığı öğrenildi. Öte yandan hakim ve savcıların yer değişikliğine ilişkin HSYK Kararnamesi dünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararname ile Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber