Ak Partili Ünüvar, trafik kazasında yaralandı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, makam aracına halk otobüsü çarpması sonucu yaralandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Partili Ünüvar, trafik kazasında yaralandı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar'ın geçirdiği trafik kazasında yaralandığı ancak genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ünüvar'ın makam aracına dün akşam saatlerinde Keçiören İrfan Baştuğ Caddesi'nde seyir halindeyken bir özel halk otobüsü çarptı.

Kazada yaralanan Ünüvar'ın Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, Ünüvar'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Polisin kazaya ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Kapıcıoğlu: -"Sağ el bileğinde kırık dışında ciddi bir durumu yok. Durumu gayet iyi"

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, havaalanı yolunda trafik kazası geçiren TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın sağlık durumuna ilişkin, "Sağ el bileğinde kırık dışında ciddi bir durumu yok. Durumu gayet iyi" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Kapıcıoğlu, Ünüvar'ın dün gece havaalanı yolunda trafik kazası geçirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sağ el bileğinde kırık dışında ciddi bir durumu yok. Durumu gayet iyi. Halihazırda ameliyata gerek olmadan alçı ile tedavisi sürüyor. Şu an itibariyle ameliyat edilmesi düşünülmüyor. Kendisi şu anda hastanemizde. Kontrolümüz altında. Aslında hastanede uzun süre kalmasına gerek yok ama trafik kazası olduğu için belki bir iki gün misafir edeceğiz."


TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, sağlık durumuna ilişkin, el bileğinde bir kırık olduğunu belirterek, "Genel anestezi altında kırığı yerleştirdiler. Biraz kırıkla ilgili çok fazla ağrı hissetmeme rağmen şu anda gayet iyiyim" dedi.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulduğu odada, AA muhabirine açıklama yapan Ünüvar, dün akşam havaalanı dönüşünde saat 21.00 civarında kazanın gerçekleştiğini söyledi.

Kamyonet türü bir araç sebebiyle kaza yaptığını bildiren Ünüvar, "Galiba kamyonet türü bir araç, esasında geçilmemesi gereken bir yerden, normal kavşaktan dönmek yerine pratik bir şeklide geçmek istedi. Önümüze birden 'pat' diye kırınca bizim de el bileğimizde kırığa sebep oldu" diye konuştu.

Ünüvar, şöyle devam etti:

"Dün akşam, ameliyat olmadan ortopedist arkadaşlar, Sayın Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ortopedi profesörüdür. Atatürk Hastanesi Yöneticisi de ortopedi profesörüdür. Arkadaşlarımız ekip olarak girdiler, genel anestezi altında kırığı yerleştirdiler. Kırıkla ilgili çok fazla ağrı hissetmeme rağmen şu anda gayet iyiyim. Sadece el bileğimde bir kırık var. Aslında kaza büyük bir kazaydı ama 'biz kazayı çok şükür, çok ucuz atlattık' diye söyleyebilirim. Hamdolsun başka bir yerimizde de hiçbir problem yok. Çünkü bu tür kazalarda multi travma dediğimiz kafa travması, boyun travması, bel travması, bacaklarda o kazaya bağlı sonuçlar olabilir. Hamdolsun bunların hiçbiri yok. Doktor arkadaşlar, 1-2 gün daha tutmak istiyorlar, sonuçta onlarla konuşacağız, takip edecekler. Ama çok şükür verilmiş sadakamız varmış, Allah daha büyük belalardan bizi korusun."

-"Twitter'dan bir fotoğrafımı da paylaştım"-

Ünüvar, Türkiye'nin her tarafından, dünyanın farklı bölgelerinden insanların aradığını ve kendisine ne olduğunu merak ettiklerini vurgulayarak, "Normalde sağ elini kullanan birisiyim. Ben de sabahleyin sol elimi kullanarak, onlara Twitter'dan bir fotoğrafımı da paylaştım. Hiç olmazsa insanların kafasında bir soru işareti olmasın. Tabi gelmek isteyenlerde çok oluyor, ben de onlara 'Bu gelmelik değil, uzaktan dua etmelik bir kaza' diye ifade ediyorum" dedi.

-"Herkes potansiyel engelli adayıdır"

10-16 Mayıs'ın Engelliler Haftası olduğunu hatırlatan Ünüvar, bu haftanın engelli vatandaşları, daha iyi anlamak ve onlar için daha fazla farkındalık yaratmak için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Bu haftaki basın mesajında da "Herkes potansiyel engelli adayıdır" dediğini anımsatan Ünüvar, şunları kaydetti:

"Şu anda da kısmi bir engelim var. İnşallah geçici bir süre olacak. Sağ elimi kullanamıyorum. Yemeğini sağ eliyle yiyen, yazısını sağ eliyle yazan, telefonda mesajlarını sağ eliyle yazan birisiyim. O Twitter mesajlarını, bizzat sol elimle zorlanarak yazdım. Böylece sol elimi ve sol fonksiyonları güçlendirmiş oluyoruz. Bir nevi engellileri anlamak için de gerçekten mesajımda yazdığım şey, kendime mesaj oldu.

Bu yüzden engellileri anlamak için gerçekten çok önemli bir hafta. Mesela kolunuzda serim askısı varken, fanilanızı nasıl giyeceğinizi, nasıl değiştireceğinizi, nasıl tıraş olacağınızı nasıl yemek yiyeceğinizi öğrenmiş olduk. Çünkü hiç kullanmadığınız birtakım organlarınız var. O organların da farkına varıp, onları da kullanmak lazım zaman zaman. O anlamda enteresan bir tesadüf oldu."

Eşi Sare Ünüvar'ın da refakat ettiği Necdet Ünüvar'ı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun da hastane odasında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber