16 Mayıs 2013'den önemli gündem başlıkları

Genel Kurul'da, varlık barışının da içinde yer aldığı "Torba Kanun" tasarının görüşmelerine devam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Reyhanlı'da

- Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamlığı ziyaret edecek patlamanın meydana geldiği belediye başkanlığı önünde inceleme yapacak.

- Taziye ziyaretinde bulunacak Gül, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki yaralıları ziyaret edecek.

2- Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindeki gençlik temsilcilerinden oluşan heyeti, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Washington'da

- Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

- Başbakan Erdoğan ve Obama, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından onuruna verilen öğle yemeğine

katılacak.

- ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşecek Erdoğan, ABD Ticaret Odasınca düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, iş adamlarıyla görüşme yapacak.

- Erdoğan, Beyaz Saray'da Obama tarafından onuruna verilen özel akşam yemeğine katılacak. Bakanlar Zafer Çağlayan ve Taner Yıldız, Erdoğan'a programlarında eşlik edecek.

4- EUREKA 18. Parlamentolararası Konferansı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, konferansın açılış oturumuna katılacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konferansının kapanış konuşmasını yapacak.

- Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile görüşecek Çiçek, Türk basın mensuplarıyla bir araya gelecek, ev sahipliğinde AP'de verilecek öğle yemeğine katılacak ve bu ülkedeki Türk parlamenterlerle görüşecek.

- Cemil Çiçek, AB Konsey Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşme yapacak, temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İDDB Beylikdüzü Etkinliği"ne katılacak, işveren ve meslek örgütlerinin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

6- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, otomobil

satış ve hizmet merkezi Otonomi'nin temel atma

törenine katılacak.

7- TBMM'den

- Genel Kurul'da, varlık barışının da içinde yer aldığı "Torba Kanun" tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- KİT Komisyonu, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ'nin, 2011 yılı hesaplarını denetleyecek.

8- "Galataport" diye bilinen, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait. İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber